Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
montaż alarmu cyklop
witam! mam pytanko... jak zdjąć boczek drzwi żeby założyć siłowniki centralnego i gdzie je umocować??? czy da się przełożyć kable to nich bez wiercenia tej kostki w gumie???gdzie jest dziura do przedziału silnika bo musze podłączyć zasilanie alarmu i syrenke... i pod jaki kolor kabla się wpiąć z czujkami drzwiowymi???a no i najważniejsze jak zdjąć zegary i jak się wpiąć pod włącznik awaryjnych bo do niego chce podpiąć kierunki???
- gawor06
- Berbeć
http://www.vwgolf.pl/?page_id=221 tu masz podstawe. W ogole z tego co psizesz nie masz za bardzo pojęcia o takim czyms i mozesz miec kłopot. Przeczytaj to co ci dałem. Nie musisz wykręcać licznika wystarczy ze się podepniesz do skrzynki od bezpieczników pod swiatła awaryjne. Nie trzeba wiercic nic zeby kable przeciągnąć. Ja wierciłem 2 dziurki z przodu na siłownik tylko
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Po 1
Nie radził bym ci się podpinać pod przełącznik bo może on się uszkodzić. Najlepiej podepnij się pod kable w progu (nie pamiętam kolorów).
Po 2
Plus z centralki podepnij pod czerwoną kostkę (chyba 3 od prawej jak patrzysz od strony wnętrza samochodu) za skrzynką bezpieczników. Plus podpinasz pod grubszy czerwony kabel a minus pod czarny nieco chudszy.
Po 3
Aby zamocowac siłowniki musisz wywiercic tylko 2 otwory (na 1 siłownik) Tylko pamiętaj aby dobrze odmierzyć otwory aby dobrze przykręcić siłownik.
Nie radził bym ci się podpinać pod przełącznik bo może on się uszkodzić. Najlepiej podepnij się pod kable w progu (nie pamiętam kolorów).
Po 2
Plus z centralki podepnij pod czerwoną kostkę (chyba 3 od prawej jak patrzysz od strony wnętrza samochodu) za skrzynką bezpieczników. Plus podpinasz pod grubszy czerwony kabel a minus pod czarny nieco chudszy.
Po 3
Aby zamocowac siłowniki musisz wywiercic tylko 2 otwory (na 1 siłownik) Tylko pamiętaj aby dobrze odmierzyć otwory aby dobrze przykręcić siłownik.
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
nie, masa to brązowe kableBonix napisał(a):a minus pod czarny nieco chudszy.
da się, ale musisz się postarać o taki złączki jak sa w oryginale, miedzianych miękkich nie zkładaj, są badziewne. Takie złączki wąskie stalowe dostaniesz w lepszym sklepie, po ok złotówce i montujesz w wolne miejsca.gawor06 napisał(a):czy da się przełożyć kable to nich bez wiercenia tej kostki w gumie??
Z kierunkami podłącz się pod kable kierunków, jak masz jeden kabel z alarmu do go rodziel i dioda na każdym odgałęzieniu.
Do komory silnika wejdziesz przez oryginalne gumy w grodzi, użyj szprychy do przeciągania kabli z alarmu obok oryginalnych wiązek.
Czujniki drzwiowe: kable brazowo biały od dowolnej krańcówki dzrwi lub od lampki w podsufitce - w golfie są masowe.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1