Witam wszystkich.
jak w temacie - mokry pas bezpieczeństwa po deszczu. stało sie to dziś. auto przez łikend stało.
prosze o wypowiedź kto zna budowę karoserii golfa albo ktoś kto juz z czymś takim miał do czynienia, bo mi do głowy przychodzi
-rozszczelniona szyba boczna tylna - choć świstów powietrza w aucie nie ma w czasie jazdy.
-przez rygiel zamka na słupku woda mogła by sie przedostać ale nie zawinie jej do góry aby zalała pas - zwijak.
-na dachu pod listwą dachową otworów żadnych przeciez nie ma...
buda mojego gofra jest 3y drzwiowa.
auto było remontowane, była wycinana szyba boczna tylna.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM, widzę że masz szyberdach w opisie golfa
zobacz czy nie zatkały się kanały odprowadzające wodę lub czy się nie zsunął wężyk
zobacz czy nie zatkały się kanały odprowadzające wodę lub czy się nie zsunął wężyk
-

marcinkoz2910 - Members
nie wiem juz co jest grane. zdiałem boczek i słupek- narazie bede jezdził rozebranym i obserwował w czesie deszczu co sie dzieje. pas jest mokry, na około niego sucho....
szyber jest w porzadku. sprawdzałem kanały wszystkimi 4ma sie elegancko przlewa woda nie stoi w szybrze... lałem na niego przez 10,15min wode i nic,,,nigdzie sie woda nie pokazała w srodku...
szyber jest w porzadku. sprawdzałem kanały wszystkimi 4ma sie elegancko przlewa woda nie stoi w szybrze... lałem na niego przez 10,15min wode i nic,,,nigdzie sie woda nie pokazała w srodku...
-

SotoM - Members
Uszczelka na drzwiach... może być wypracowana.
Progi (podłoga) są całe? Nie ma dziur?
Dywany są mokre koło pasa?
Progi (podłoga) są całe? Nie ma dziur?
Dywany są mokre koło pasa?
-

marcinkoz2910 - Members
nieee ja całą budę remontowałem kolego... narazie obserwuje. wczoraj pościągtałem tapicerki i bede jeździł rozebranym, będę obserwował. wczoraj lałem go wodą i nic zadnych przecieków. podłoga sucha jak pieprz... sprawdziłęm wczoraj wszystko co jest w poblizu pasa bezpieczeństwa. co najlepsze to pas nie był mokry z zewnatrz tylko zwijak był zamoczony. w progu suchutko jest... jak odkryję co mogło być przyczyną to napiszę...
-

SotoM - Members
cały czas jeżdżę z rozebraną tapicerą z boku i pas mam na wierzchu... deszcze padają, śniegi , mrozy i nic. sucho...
bardzo dziwna sprawa.
nie wiem , albo miałem szyberdach nie domkniety albo szybę w drzwiach(w to akurat watpie) -zona na drugi dzień chwyciła za korbę bo ją uwierało w kolanko, chwyciła i domkneła szybę... bo tak jak patrzyłęm na kostrukcje karoserji z boku to moze by miała prawo woda lecieć na pas jakby była rozklejona boczna szyba... to owszem mogło by skapywać na pas. a u mnie jest szyba szczelna... wiec nie wiem. chyba poskładam środek bo nie estetycznie to wyglada.
bardzo dziwna sprawa.
nie wiem , albo miałem szyberdach nie domkniety albo szybę w drzwiach(w to akurat watpie) -zona na drugi dzień chwyciła za korbę bo ją uwierało w kolanko, chwyciła i domkneła szybę... bo tak jak patrzyłęm na kostrukcje karoserji z boku to moze by miała prawo woda lecieć na pas jakby była rozklejona boczna szyba... to owszem mogło by skapywać na pas. a u mnie jest szyba szczelna... wiec nie wiem. chyba poskładam środek bo nie estetycznie to wyglada.
-

SotoM - Members
jaj mam i to sporą, od korozji koło jednego z cycków na którym mocowana jst spinka od tej listwy, zajrzyj pod listwę z boku, u mnie od zewnątrz nic nie widać,a po dchylkeniu tragedia, ale czekam z tym do wiosny. Zobacz jeszcze na uszczelkę krańcówki.SotoM napisał(a):na dachu pod listwą dachową otworów żadnych przeciez nie ma..
- pablomed
- Members
tyyy...jaa tam zadnych otworów przy tych sutach nie widziałem...
osłonka krańcówki jest cała - nie sparacieła ani nie przerwana... mówie - przetrzepałem wszystko co mi przyszło do głowy... rdze pod listwami wykluczam bo buda była rozebrana(całosciowy remont)...
narazie jest susza...
osłonka krańcówki jest cała - nie sparacieła ani nie przerwana... mówie - przetrzepałem wszystko co mi przyszło do głowy... rdze pod listwami wykluczam bo buda była rozebrana(całosciowy remont)...
narazie jest susza...
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1