Witam,
niedawno pojawił sie problem w golfie III. A mianowicie cos stuka/drży (nie wiem jak to opisac) kolo prawego słupka czy prawego glosnika w tapicerce. Rozkrecilem nie całą tapicerke ale wyciagnąłem tę dolna półke i schowek i moglem zobaczyc co tam sie dzieje. Sprawdzalem nawet przy jezdzie na tych obrotach i nie moge dojsc co to jest. Rozkrecalem to chyba juz 3 razy i za nic nie moge wywniskowac o co chodzi... moze pod obudowa slupka cos jest co moze sie tak irytujaco tluc/drzec... Moze ktos mial ten sam problkem. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Weź sobie pasażera i niech podczas jazdy dociska plastiki i sprawdza.
Jak juz bedziesz wiedział które to miejsce to zdejmij plastik i zrób tak żeby nie wibrowało
A może nawet troche jakiejś gąbki tam zaaplikować ? ?
Druga sprawa : reszta budy nie drży ? Jak mają się poduszki pod silnikiem?
Nieraz zbyt mocne drgania przenoszone z silnika na budę powodują trzaski plastików itd.
Jak juz bedziesz wiedział które to miejsce to zdejmij plastik i zrób tak żeby nie wibrowało
A może nawet troche jakiejś gąbki tam zaaplikować ? ?
Druga sprawa : reszta budy nie drży ? Jak mają się poduszki pod silnikiem?
Nieraz zbyt mocne drgania przenoszone z silnika na budę powodują trzaski plastików itd.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
własnie juz sprawdzalem z pasazerem tak juak mówiłes i dotykal wszystkiego nawet przy rozkkreconych schowkach i nic nie mogł znalezc. poduszki drgałyby chyba przy niskich obrotach albo jak silnik jest przeciazony a to wlasnie drga w granicach 2200-2500 i wyzej przestaje. raz byla walnieta poduszka pod silnikiem to byl charakteryystyczny dzwiek najbardziej przy ruszaniu.
[ Dodano: 2012-07-23, 15:48 ]
naprawde nie mam pojecia co to moze byc.
[ Dodano: 2012-07-23, 15:48 ]
naprawde nie mam pojecia co to moze byc.
- marada1234
- Berbeć
A może od drzwi Ci się to przenosi ? Np ogranicznik otwierania? lub przelotka?
W drzwiach się poluzowało i daje na słupek?
W drzwiach się poluzowało i daje na słupek?

-

pietrasiak2 - Members
-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1