Moderator: Moderator
deusiwo napisał(a):myśle że jak wygłusze jeszcze bagażnik
Czytałem, że to już sztuka dla sztuki, bo mało słyszalny efekt. Z drugiej strony, przeczytać można, że wygłuszenie bagażnika niweluje dźwięki układu wydechowego. U mnie w TDI wg mnie to bez różnicy (3 miesiące bez końcowego jeździłem - zero różnicy w hałasie). ale też nie można zapomnieć, że jeśli się ma solidne CarAudio to zalecają obowiązkowo wygłuszyć bagażnik.
BartheZz_3 napisał(a):deusiwo napisał/a:
myśle że jak wygłusze jeszcze bagażnik
Chyba klapę bagażnikaCzytałem, że to już sztuka dla sztuki, bo mało słyszalny efekt. Z drugiej strony, przeczytać można, że wygłuszenie bagażnika niweluje dźwięki układu wydechowego.
Mi sie wydaje że powinno pomóc bo w moim Cl'u w tamtym miejscu nie ma nic a wydech coś swoje gra ;d a zostało mi mat dość dużo także trzeba coś z tym zrobić
zresztą przy obecnym CarAudio jakie mam to i tak go za bardzo w środku nie słychać 
nie mają miękkich 
polecam takie działania przy większych zakupach 
golf 1.4 napisał(a):A jeśli położę filc 15mm na podłogę to będzie coś ciszej?

o coś takiego mi chodziło. A czy oboziązkowo muszą być to miękkie maty na podłogę? A jakbym podgrzał opalarką twarde maty i położył je na podłogę to popękają albo odejdą od podłogi?Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości