Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
malowanie podsufitki?
Witam malowal ktos sprajem podsufitke na czarno??? czy wogole sie takie cos robi???
- maciek10012
- Czytacz
uuuuuu
lepiej zostawic originalna lub oddac do tapicera ale nie malowac fuuu
lepiej zostawic originalna lub oddac do tapicera ale nie malowac fuuuAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Efekt miałbyś taki jak pomalował byś ubranie "ciuch" spray. Brudną masz? kolor się nie podoba? jakiś pomysł na podsufitkę masz? 

-

pietrasiak2 - Members
maciek10012, odpuść! Ja u tapicera zapłaciłem 200 zł i podsufitkę mam obitą nowym materiałem. Malując można porobić zacieki i będzie nieciekawie. Oprócz tego słońce może spowodować, że farba zacznie odpadać.
-

PrzemkoXVI - Members
greg001 napisał(a):zamiast malować prędzej farbować!
Taa ja miałem pofarbowaną uszczelke od szybra ... hehe niezbyt ciekawie było jak zaczeło padać i cośtam przeciekło

-

kimz - Gaduła
kimz napisał(a):uszczelke od szybra
ale ja nie mówię o farbowaniu uszczelki tylko materiał, też zależy czym się farbuję ale to też nie jest tania zabawa i każda z firm się tego podejmie co farbują materiały / ubrania
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Jak Ci sie chce i jestes w miare robotny kup materiał puszke kleyu weź kolege i sam zrób podsufitke czarna, mi zajeło to 40min a jestem bardzo zadowolony z efektu.
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
KillerBlack napisał(a):Jak Ci sie chce i jestes w miare robotny kup materiał puszke kleyu weź kolege i sam zrób podsufitke czarna, mi zajeło to 40min a jestem bardzo zadowolony z efektu.
Ile płaciłeś za materiał
Przyklejałeś odrazu na potsufitówke czy zdzierałeś tą starą warstwe ?
-

kimz - Gaduła
Ja oklejałem alcantara płaciłem chyba 35zł za 1m*1,6m ogólnie wziółem 2 metry na długosc. Pierw zerwałem stara warstwe materiału na podsufitce, potem zacoziłem smarowac podsufitke i alcantare klejem i jak troche klej przysechł to Tata trzymał w górze materiał a ja układałem na podsufitce. 

Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
-

KillerBlack - Gaduła
najlepszy pomysl to oklejenie jak nie to :
po 1 nie maluj zwyklym sprayem pod wplywem ciepla plowieje strasznie i robia sie jasne plamy... sprawdzone na kilku malowanych podsufitkach w bmw
po 2 jak juz sie upierasz nadal przy malowaniu to maluj vinylem w spray, tym sie skory maluje, jest dobre pokrycie i wyglad ok mozesz tym pomalowac sloneczka takze i raczki i efekt jest no wmiare
wady jednego i 2 ? material robi sie hmm taki twardy szorstki ogolnie niezbyt polecam
ale nic powtarzam nic nie rowna sie materialowi
po 1 nie maluj zwyklym sprayem pod wplywem ciepla plowieje strasznie i robia sie jasne plamy... sprawdzone na kilku malowanych podsufitkach w bmw
po 2 jak juz sie upierasz nadal przy malowaniu to maluj vinylem w spray, tym sie skory maluje, jest dobre pokrycie i wyglad ok mozesz tym pomalowac sloneczka takze i raczki i efekt jest no wmiare
wady jednego i 2 ? material robi sie hmm taki twardy szorstki ogolnie niezbyt polecam
ale nic powtarzam nic nie rowna sie materialowi
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
• Strona 1 z 1