może trochę mniej się leje, ale nie powinno wcale przecież... Mam dwa podejrzenia. Pierwsze jest takie, że filtr powietrza do kabiny powinien mieć przykrywkę, której ja nie mam i woda z podszybia leci na filtr, a z niego na dmuchawe i z niej do środka oraz drugie podejrzenie, że moje podszybie nie spełnia dobrze funkcji i jakoś puszcza wodę.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Leje się woda do środka przy nadkolach
Witam. Wczoraj poszukałem porad na temat tego co zrobić, żeby mi się woda nie lała do samochodu podczas deszczu. Sprężonym powietrzem ze sprężarki przeczyściłem gumowe kanaliki odprowadzające wodę z szyberdachu, przykleiłem filtr powietrza silikonem, okleiłem silikonem przednią szybę dookoła razem z szyberdachem (bo i tak nie działa), okleiłem linkę do otwierania maski w miejscu gdzie wchodzi do wnętrza auta w podszybiu również silikonem. Teraz zaczęło nieźle lać w Lublinie więc przeszedłem się na parking zobaczyć czy w końcu spokój i dupa
może trochę mniej się leje, ale nie powinno wcale przecież... Mam dwa podejrzenia. Pierwsze jest takie, że filtr powietrza do kabiny powinien mieć przykrywkę, której ja nie mam i woda z podszybia leci na filtr, a z niego na dmuchawe i z niej do środka oraz drugie podejrzenie, że moje podszybie nie spełnia dobrze funkcji i jakoś puszcza wodę.
może trochę mniej się leje, ale nie powinno wcale przecież... Mam dwa podejrzenia. Pierwsze jest takie, że filtr powietrza do kabiny powinien mieć przykrywkę, której ja nie mam i woda z podszybia leci na filtr, a z niego na dmuchawe i z niej do środka oraz drugie podejrzenie, że moje podszybie nie spełnia dobrze funkcji i jakoś puszcza wodę.-

Witkovito - Berbeć
przy slupkach masz takie gumowe jakby 'przejsciowki', tam lacza sie wezyki od szyberdachu z tymi wlasnie przejsciowkami. U mnie z jednej strony bylo rozsuniete/zwalone i woda sie lala do srodka.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Witkovito, zobacz czy ci przez szybe nie cieknie .Ja tak miałem ,szukałem i szukałem i nic nie było widać aż do tego tygodnia jak rozebrałem auto do malowania.I w koncu zobaczyłem że leci prze szybe bo na rogach klej już nie trzymał ze starości i pordzewiałego metalu.
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hm.. oklej taśmą szybę z zewnątrz tak aby wykluczyć przecieki tamtędy jeśli nie będzie lało to już wiesz z skąd. bo z tego co czytam zakleiłeś sylikonem szyber tak? jeśli tak i jest twoje zaklejenie szczelnie nie powinna woda tymi kanalikami spływać po słupkach. A żeby dostać się do tych odpływów wypuszczających wodę na zewnątrz pojazdu w cale nie trzeba ściągać słupków. widać je jak otworzysz drzwi w okolicy zawiasów i sięgniesz tam ręką jak klękniesz, od strony kierowcy rozkręcałem plastiki pod kierownica od deski
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witkovito napisał(a):O czy filtr kabinowy powinien być w jakiejś obudowie?
http://forum.samnaprawiam.com/ogolnewym ... -vt613.htm
http://www.golf3.pl/topics28/czyste-pow ... t23058.htm
-

prezesik - Members
panowie ostatnio zauwazylem ze cos cieknie mi z tylu z za dywanikow tych plastykowych napewno nie leci z lamp bo sa szczelne... ale mam szyberdach moze cos byc przy tylnych lampach ze tam z tylu cos leci? bo juz 3 komplet lamp mam i za kazdym razem woda z tylu po duzych deszczach nie jest tego duzo ale sucho nie jest...co tam moze leciec? albo bardziej skad bo leci i z lewej i prawej ale chyba bardziej od strony kierowcy
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
Kolego mnie też leciało z początku myślałam ze to lampy ale kupiłam drugie i to samo. Walnęłam sylikonem te lampy i nic nie leci musi być gdzieś tam nieszczelność i też nie wiem skąd wiem ze sylikon pomógł.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Nadwozie: kombi
witboy napisał(a):panowie ostatnio zauwazylem ze cos cieknie mi z tylu z za dywanikow tych plastykowych napewno nie leci z lamp bo sa szczelne... ale mam szyberdach moze cos byc przy tylnych lampach ze tam z tylu cos leci? bo juz 3 komplet lamp mam i za kazdym razem woda z tylu po duzych deszczach nie jest tego duzo ale sucho nie jest...co tam moze leciec? albo bardziej skad bo leci i z lewej i prawej ale chyba bardziej od strony kierowcy
a skąd wiesz że te uszczelki (pianki) są dobre i nie puszczają wody? bo przypuszczam że używki kupowałeś
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000