Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolor podświetlenia licznika
witam, jak można zmienić kolor podświetlenia licznika w trojce? czy wymiana samych żarówek coś da? czy muszę wyrzucić też folię zieloną?
- magisterek
- Berbeć
mozna zawsze tez zmienic tą folie na folię - samoróbkę innego koloru, ale efekt jest mizerny...
polecam zegary indiglo podswietlone z gory bialymi diodami, badz same diody o wybranym kolorze...
w przypadku zegarow pomalowanie wskazowek i oswietlenie ich na bialo daje ciekawy efekt!
polecam zegary indiglo podswietlone z gory bialymi diodami, badz same diody o wybranym kolorze...
w przypadku zegarow pomalowanie wskazowek i oswietlenie ich na bialo daje ciekawy efekt!

Nie wiem, czy ty wiesz, ale ja lubię tak, kiedy widzę jak na Twego OPLA nasrał ptak. 

-

TomekKutno - Czytacz
polecam stronke kolegi z podobnego forum www.dobraelektronika.eu tam masz gotowe urzadzenie przygotwane tak ze tylko montujesz i dziaja nie trzeba nic lutowac kombinowac
- niuteq
- Czytacz
niuteq napisał(a):polecam stronke kolegi z podobnego forum www.dobraelektronika.eu tam masz gotowe urzadzenie przygotwane tak ze tylko montujesz i dziaja nie trzeba nic lutowac kombinowac
Polecam również, mam od tego kolegi podświetlenie pokręteł nawiewu
prezentuje się super szczególnie wieczorem- magnet
- Berbeć
dokładnie dołączam się z opinią. Mam od niego pajączka na nawiew i efekt kładzie na glebe. Polecam gościa.
Licznik sam robiłem i efekt jest taki sam jak u niego... Potrzebne były nie jakieś duperele listy itp tylko 4 żarówki T5 z cokołami (koszt ok. 15zl). Ja dałem pod wyświetlacze 2 czerwone a na gore 2 niebieskie i żadnych folii nie wyciągałem... Owszem, jakbym wyciągnął to by ładniej było, ale po co, skoro jest cacy?
A no i te diody, co idą w wyświetlacze trza zmatowić na czołach (najlepszy do tego pilnik zdzierak, 2 ruchy i po bólu), bo inaczej będziecie mieli czerwone kółeczka, a nie wyświetlacze.
Nie mniej jednak koleś z oświetleniem nawiewu dał czadu. Wystawia się na allegro i robi gadżety na bieżąco, ale całkiem mu to schodzi.
Licznik sam robiłem i efekt jest taki sam jak u niego... Potrzebne były nie jakieś duperele listy itp tylko 4 żarówki T5 z cokołami (koszt ok. 15zl). Ja dałem pod wyświetlacze 2 czerwone a na gore 2 niebieskie i żadnych folii nie wyciągałem... Owszem, jakbym wyciągnął to by ładniej było, ale po co, skoro jest cacy?
A no i te diody, co idą w wyświetlacze trza zmatowić na czołach (najlepszy do tego pilnik zdzierak, 2 ruchy i po bólu), bo inaczej będziecie mieli czerwone kółeczka, a nie wyświetlacze.
Nie mniej jednak koleś z oświetleniem nawiewu dał czadu. Wystawia się na allegro i robi gadżety na bieżąco, ale całkiem mu to schodzi.
Nie wiem, czy ty wiesz, ale ja lubię tak, kiedy widzę jak na Twego OPLA nasrał ptak. 

-

TomekKutno - Czytacz
polecam stronke http://www.blauertacho.de/doc/vw/index.htm
sam wedglug tej stronki robilem w swoim oswietlenie POLECAM.
sam wedglug tej stronki robilem w swoim oswietlenie POLECAM.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
za dużo kombinacji... robili to z inwencją, ale wiele działań jednak podjęli zbędnych...
Identyczny efekt oświetlenia wnętrza uzyskałem dzięki czterem żarówkom diodowym typu T5 na 12V i pajączkowi od achamerskiego. Wykonanie pozostałych rzeczy jak np. przełącznik grzania foteli, czy tylnej szyby jednak zbiegło się idealnie z ich robotą. To samo
Nie powiem, zaimponowali mi z oświetleniem przełącznika świateł! Jutro się biorę do roboty.
Identyczny efekt oświetlenia wnętrza uzyskałem dzięki czterem żarówkom diodowym typu T5 na 12V i pajączkowi od achamerskiego. Wykonanie pozostałych rzeczy jak np. przełącznik grzania foteli, czy tylnej szyby jednak zbiegło się idealnie z ich robotą. To samo
Nie powiem, zaimponowali mi z oświetleniem przełącznika świateł! Jutro się biorę do roboty.

-

TomekKutno - Czytacz
• Strona 1 z 1