Kierownica wielofunkcyjna montaż

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Kierownica wielofunkcyjna montaż

Postprzez Dawko » 10 kwi 2014, o 22:54

Witam. Jak w temacie, podjął się ktoś z Was lub wie chociaż jak przełożyć z innego auta (nie mam danego modelu na myśli) przekładki kierownicy wielofunkcyjnego do Golfa 3 ? Co trzeba zrobić aby taki zabieg uczynić i jakie to są średnie koszty? W internecie nic nie znalazłem na ten temat a z czasem chciałbym taki zabieg przeprowadzić a wiem, że wszystko jest możliwe ;)
Może znajdzie się jakiś spec, który umie taką magie :-D

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Kierownica wielofunkcyjna montaż

 

Postprzez Pozor » 12 kwi 2014, o 00:15

jedynie kiera z bogatych passatów,audi,phaetonów ale będzie przerwa jak diabli więc raczej nie ma wielofunkcyjnej kiery do golfa III
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez Chris88PL » 12 kwi 2014, o 09:17

Możesz też przerobić tą od MK III :D
http://ck222s.bithal.de/ck222web/multi.htm
Chris88PL
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 08:59
Lokalizacja: Włocławek

Postprzez Dawko » 12 kwi 2014, o 20:48

Nie no samoróbka to nie zbyt miły dla oka efekt :P

Jakoś zapewne się da tylko chyba jeszcze nikt nie wymyślił jak :-D
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Radi » 13 kwi 2014, o 10:31

Moim skromnym zdaniem zamontować taką kierę to pikuś, trzeba mieć ją jeszcze do czego podłączyć ;-)
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 13 kwi 2014, o 13:44

Tzn? Chodzi Ci o radio czy co ?
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Opik » 13 kwi 2014, o 13:48

Czym chcesz sterować tą kierownicą? Jak masz w samochodzie montowaną wielofunkcyjną kierę to masz nawigację, klimę, rozbudowane radio, wymagający komputer pokładowy i te przyciski mają wtedy sens i logiczne zastosowanie, jak chcesz sterować tylko głośnością radia i zmianą stacji to pomyśl lepiej o jakimś sterowaniu/manetce za kierownicą, coś takiego fabrycznie było w bogatszych wersjach Laguny i się spisuje całkiem a nie psuje wyglądu kierownicy
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Radi » 13 kwi 2014, o 13:58

Opik napisał(a):Jak masz w samochodzie montowaną wielofunkcyjną kierę to masz nawigację, klimę, rozbudowane radio, wymagający komputer pokładowy i te przyciski mają wtedy sens i logiczne zastosowanie

i to są sprzęty fabrycznie montowane do pierwszego lepszego radia nawet głośności nie podłączysz.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 13 kwi 2014, o 14:58

No tak, w sumie tylko o radio mi chodzi :)
Avatar użytkownika
Dawko
Czytacz
 
Posty: 141
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 00:22
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Opik » 13 kwi 2014, o 15:14

to zanim zaczniesz się bawić zobacz czy Twoje radio obsłuży zewnętrzne sterowanie, bo będzie kicha jak się pomęczysz z kierownicą a tam martwe przyciski :lol:
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

cron