Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
[mk3]jak ustawić wskazówki od prędkościomierza, obrotomierza
Witam. Zmieniałem kolor podświetlenia licznika kilometrów i obrotomierza. Trzeba było ściągnąć wskazówki. Jak je teraz założyć aby dobrze wskazywały??? Czy wystarczy jak ustawie je na równo z kreskami oznaczającymi zero na tarczy??? I to samo się tyczy wskazówek od paliwa i temp. silnika bo też się przestawiły. Pozdrawiam
- robi333
- Berbeć
a ja jak zmienialem podswietlenie to ustawilem normalnie wskazowki, odpalilem elektroniczny obrotomierz i dobrze chodzi
a predkosciomierz sprawdzasz na takich predkosciomierach co przy drodze stoja 
a predkosciomierz sprawdzasz na takich predkosciomierach co przy drodze stoja 
- malapawel
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
ja niedawno zmieniałem tarcze w liczniku i po zamontowaniu wskazowek wydaje mi sie że predkosciomierz oszukuje i zawyża predkosc.
z drugiej strony w tym samym czasie zmieniałem uszczelke pod glowicą i auto jest bardzej dynamiczne wiec moze to jest przyczyną czemu wydaje mi się że oszukuje.
chyba się zgadam z kumplem i jadąc dwoma utami sprawdzimy czy mojewskazania są ok w stosunku do jego prędkościomierza
z drugiej strony w tym samym czasie zmieniałem uszczelke pod glowicą i auto jest bardzej dynamiczne wiec moze to jest przyczyną czemu wydaje mi się że oszukuje.
chyba się zgadam z kumplem i jadąc dwoma utami sprawdzimy czy mojewskazania są ok w stosunku do jego prędkościomierza

-

cichyy - Czytacz
przy temp wodi w paliwie masz takie bolce na których opiera sie wskazówka gdy silnik wyłączony, a jesli chodzi o prędkościomierz to ja ustawiłem na pierwszej kresce i działa
-

pavvelll - Czytacz
robi333 napisał(a):Zmieniałem kolor podświetlenia licznika kilometrów i obrotomierza. Trzeba było ściągnąć wskazówki.
zmienialem kilka podswietlen lcd w licznikach i nigdy jeszcze nie musialem zdejmowca wskazowek, nawet zakladajac nowe tarcze ich nie desjomwalem. dopiero jak wymienialem fabryczne na podswietlane od spodu musialem je zdjac, ale to chyba oczywiste
co do twojego problemu to zalezy jaki masz licznik, jezeli z el silniczkami to ustawiasz gdziekolwiek a wskazowka sama sie ustawia w odpowiednie miejsce, jezeli jednak masz starszy model na slimakach to musisz wskazowke zalozyc na szpilke ponizej 0, tzn pod slupkiem podtrzymujacym wskazowke
na przyklejonej karteczce jest kreseczka wskazujaca polozenie zerowe wskazowki predkosciomierza
-

krzaku - Badacz tematu
• Strona 1 z 1