Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Inna kierownica
Witam. Mam kierownicę "banan", brzydka jest ona więc chcę ją zmienić na tą z poduszką ale ta z poduchą ma w innym miejscu klakson niż moja, bo w tej mojej klakson jest na środku a w tej z poduchą na bokach i czy to nie będzie jakoś kolidować ze sobą? czytałem na forum o przekładce kierownicy ale nigdzie nie wyczytałem o tym.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Śmiało zmieniaj, tylko pamiętaj żeby nowa kiera miała razem taśmę poduszki, bo dzięki niej jest przekazywany sygnał z przycisków na kierownicy 

-

Karol B. - Members
Aha i tą taśmę jakoś podpina się pod stary kabelek ze starej kiery? o ile jest tam kabel bo ja nawet tej starej kierownicy nie rozbierałem więc nie wiem jak to wszystko wygląda.
-

golf 1.4 - Gaduła
Karol B. napisał(a):Śmiało zmieniaj, tylko pamiętaj żeby nowa kiera miała razem taśmę poduszki, bo dzięki niej jest przekazywany sygnał z przycisków na kierownicy
Kolego, moim zdaniem głupoty piszesz, ten pasek, który wychodzi z kierownicy, to taśma od poduszki kierownicy
, a klakson działa na styk blaszki od manetki wraz z kierownicą bynajmniej mi się tak wydaję
ale ta taśma to od poduszki jest ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Aha i tą taśmę jakoś podpina się pod stary kabelek ze starej kiery? o ile jest tam kabel bo ja nawet tej starej kierownicy nie rozbierałem więc nie wiem jak to wszystko wygląda.
Taśmę podpinasz jak masz poduchy, ale pewnie nie będziesz jej miał, ponieważ nie masz sensora i innych pierdółek sugerując się, że masz kierownicę banana
Taśmę możesz uciąć, lub schować, aby nie szorowała przy ruchach kierownicą ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- MANIUNI
- Badacz tematu
MANIUNI napisał(a):Karol B. napisał(a):Śmiało zmieniaj, tylko pamiętaj żeby nowa kiera miała razem taśmę poduszki, bo dzięki niej jest przekazywany sygnał z przycisków na kierownicy
Kolego, moim zdaniem głupoty piszesz, ten pasek, który wychodzi z kierownicy, to taśma od poduszki kierownicy, a klakson działa na styk blaszki od manetki wraz z kierownicą bynajmniej mi się tak wydaję
ale ta taśma to od poduszki jest
Taśmę podpinasz jak masz poduchy, ale pewnie nie będziesz jej miał, ponieważ nie masz sensora i innych pierdółek sugerując się, że masz kierownicę bananaTaśmę możesz uciąć, lub schować, aby nie szorowała przy ruchach kierownicą
Tak jest wystarczy kupić kierę nowego typu bez poduchy np taką
odkręcamy starą przykręcamy nową finito

-

pietrasiak2 - Members
Ta bez poduchy nie podoba mi się
a jak jest z poduchą to inaczej wygląda
Czyli co z tym klaksonem? nie chcę na darmo wywalać pieniądze
Mi też wydaje się że tam są blaszki które się stykają, więc jak to zrobić żeby działało? może pojadę na szrot i obejrzę tą kierownicę.
a jak jest z poduchą to inaczej wygląda
Czyli co z tym klaksonem? nie chcę na darmo wywalać pieniądze
Mi też wydaje się że tam są blaszki które się stykają, więc jak to zrobić żeby działało? może pojadę na szrot i obejrzę tą kierownicę.-

golf 1.4 - Gaduła
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Kurde, wy macie na wszystko odpowiedź
Ale ja wolę coś z Łodzi, żeby było szybko i na miejscu
[ Dodano: 2013-02-18, 14:20 ]
A jeszcze mam pytanie. Czy ta kierownica nie będzie odstawać? bo wiem że przy kierownicy od golfa 4 bardzo odstaje i zostaje szpara
Ale ja wolę coś z Łodzi, żeby było szybko i na miejscu
A jeszcze mam pytanie. Czy ta kierownica nie będzie odstawać? bo wiem że przy kierownicy od golfa 4 bardzo odstaje i zostaje szpara

-

golf 1.4 - Gaduła
golf 1.4 napisał(a):Kurde, wy macie na wszystko odpowiedź
Ale ja wolę coś z Łodzi, żeby było szybko i na miejscu![]()
Kup obojętnie jaką kierownice co Ci się podoba np. z golfa iii passata b3 lub b4 z polo pdejdzie lub jeżeli pytasz o golfa IV, to tylk kierownica z cabrio pasuje dobrze i nie odstaj, poniewaz tyl ma taki sam jak golf iii, oczywiscie mozna wlozyc z golf iv ale bedze szpara.
KLAKSON BĘDZIE DZIAŁAĆ
[ Dodano: 2013-02-18, 15:13 ]
golf 1.4 napisał(a):Paweu_mk3, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.a jakie są koszty obszycia kierownicy skórą? orientuje się ktoś po ile takowa usługa stoi?
100zł obszycie kiery u mnie w Starachowicach u tapicera samochdowego i masz możliwość wyboru koloru skóry

- MANIUNI
- Badacz tematu