Golf III 1.4 abd licznik

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Golf III 1.4 abd licznik

Postprzez Mateusz2615 » 21 lut 2014, o 12:25

Witam jestem w niezręcznej sytuacji gdyż posiadam licznik o numerach 1H6 919 033 i chciałem kupić licznik z obrotościomierzem i mam problem gdyż piszę z sprzedawqcą i nie mogę się dogadać bo nie wiem jakie inne liczniki o jakich numerach będą u mnie chodzić.
Rok auta 1994.
Ostatnio edytowano 21 lut 2014, o 20:42 przez Mateusz2615, łącznie edytowano 1 raz
Mateusz2615
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 23:42
Lokalizacja: OGL

Golf III 1.4 abd licznik

 

Postprzez marcino1 » 21 lut 2014, o 19:46

Wiesz co ostatnio znajomemu zakladalem licznik z 1.8 z obrotomierzem wlasnie do 1,4 1994 r jak Twoj i wszystko dziala super tak wiec mysle ze z kazdej pojemnosci bedzie dobrze ale niech koledzy mnie po prawia jesli sie myle
Napewno nie bedzie pasowac od disla
Moj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm

JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE



AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
Avatar użytkownika
marcino1
Badacz tematu
 
Posty: 293
Dołączył(a): 5 wrz 2012, o 21:15
Lokalizacja: EBR

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2014, o 20:33

pasowac to bedzie pasowal i dzialal tylko pytanie o ile bedzie przeklamywal bo taka mozliwosc tez istnieje :) z tego co mi sie o uszy obilo to z jakiegos 1,6 jest najbardziej odpowiednim tylko nie pamietam kodu silnika (co do przeklamywania to temp silnika predkosciomierz i obrotomierz tez moze)
a i popraw w temacie nie adb tylko abd :P
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez fuqet1 » 21 lut 2014, o 20:43

Oj Mateusz Mateusz
Przecież podałem ci stronę z numerami liczników które bedą kompatybilne z twoim pojazdem
http://theresias.com/tutorials/1h_ki.htm :-P
Szukaj o takich numerach jak te :
1H6 919 033
1H6 919 850 X
Napewno będą działały , a z innymi czyli od 1.8 czy 2.0 może być problem bo będą zawyżały albo zaniżały parametry. Różnie z tym może być :-)

[ Dodano: 2014-02-21, 19:45 ]
danny.tcz napisał(a): z tego co mi sie o uszy obilo to z jakiegos 1,6 jest najbardziej odpowiednim tylko nie pamietam kodu silnika


Od 1.6 ABU :super:
Avatar użytkownika
fuqet1
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 21:41
Lokalizacja: Przasnysz
Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mateusz2615 » 21 lut 2014, o 20:45

Ok temat poprawiony.Ale mam pytanie czy ten licznik
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/licznik-vw-golf-3-vento-1h6-919-033-a-i3941080742.html

Podejdzie pod mojego golfa i czy to już nie będzie różnicy jaki jest wgsz

O tej stronce wiedziałem ale myślałem że coś pomylę dlatego wolałem się zapytać bardziej doświadczonych niż ja
Mateusz2615
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 23:42
Lokalizacja: OGL

Postprzez fuqet1 » 21 lut 2014, o 21:13

Mateusz2615 napisał(a):.Ale mam pytanie czy ten licznik
Kod:
http://allegro.pl/licznik-vw-golf-3-ven ... 80742.html

Podejdzie pod mojego golfa i czy to już nie będzie różnicy jaki jest wgsz


Będzie pasował ale z tego co wcześniej zrozumiałem to szukamy licznika tego nowszego co nie ma bimetalu na wskazówce od temperatury , a ten co podałeś to jest licznik tego starego typu właśnie z bimetalem :-P
Avatar użytkownika
fuqet1
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 21:41
Lokalizacja: Przasnysz
Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Adrian94 » 21 lut 2014, o 21:16

Do ABD pasuje od ABU bo ja zakładałem,ja patrzyłem żeby miał prędkość do 200 i obr do 7k i nie przekłamuje .Od 1.8 90km przekłamywał .
Adrian94
Czytacz
 
Posty: 107
Dołączył(a): 20 wrz 2013, o 20:26
Lokalizacja: Biały bór

Postprzez Mateusz2615 » 21 lut 2014, o 21:16

Rozumiem.Dzięki za radę.
PS.Bardziej chodziło mi o to że jest z obrotościomierzem bo w poprzednim liczniku go nie miałem

[ Dodano: 2014-02-27, 12:57 ]
Wiec licznik już wymieniłem i jest super tylko przebieg który został razem z tym włożony to już nie jest super i teraz moje pytanie czy da się jakoś wymontować stary przebieg i dodać go do nowego ?
Mateusz2615
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 23:42
Lokalizacja: OGL





Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości