Witam wszystkich. moze to pytanie jest nie na miejscu i nie w tym dziale ale nie wiedzialem gdzie to umiescic.
W swoim golfie nie mialem gasnicy zakupilem ja i nie wiem gdzie ona powinna byc zamocowana nie posadam zadnej opaski mocujacej tylko sama gasnice. prosze was o pomoc . z gory dzieki pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
a macie ja zamocowana na jakims opasce metalowej czy jak ja przy trojkacie mam apleczke i nie wiem czy sie tam juz zmiesci
- danielr212121
- Czytacz
witam...moja jedna z gasnic jezdzi w bagazniku po lewej stronie(dobrze zabezpieczona)ale i tak ze jak tylko podnosze klape - jeden mocny ruch i mam ja w dłoni.... druga (bez homologacji,kupiona w niemczech wygląda jak butla Nos
) jezdzi z przodu pod fotelem pasazera...wole dmuchac na zimne 
) jezdzi z przodu pod fotelem pasazera...wole dmuchac na zimne 
- qbic1983
- Czytacz
Kolego miejsce gaśnicy jest w bagażniku!!! Z lewej strony tam gdzie trójkąt
Najpierw włóż gaśnice a póżniej trójkąt, zaciśnij opaske i gotowe!
Kiedyś trzymałem gaśnice z lewej strony fotela kierowcy, między fotelem a progiem
,ale jest to trochę kłopotliwe przy zmianie położenia fotela!!!
Zdecydowanie polecam pierwszy wariant 
Najpierw włóż gaśnice a póżniej trójkąt, zaciśnij opaske i gotowe!
Kiedyś trzymałem gaśnice z lewej strony fotela kierowcy, między fotelem a progiem
,ale jest to trochę kłopotliwe przy zmianie położenia fotela!!!
Zdecydowanie polecam pierwszy wariant 
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie jestem wrogiem bezpieczeństwa, ale gaśnicę lub poduszki powietrzne woziłbym najchętniej w przyczepce: nie mam zaufania do niewypałów (patrz wypadek autobusu na Śląsku po wybuchu gaśnicy)
Acha! I jeszcze gdzieś siedzę na pirotechnicznych napinaczach pasów!
Z bezpieczeństwa wolałbym zderzaki od KRaZ-a
Acha! I jeszcze gdzieś siedzę na pirotechnicznych napinaczach pasów!
Z bezpieczeństwa wolałbym zderzaki od KRaZ-a
-

Zico63 - Members
moja lezy koło dojazdówki w bagażniku bo nie mam żadnej opaski żeby ją zaczepić gdzies na boku bagażnika z lewej czy prawej strony
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
dorzucam się do info, u mnie wygląda to tak że... w bagażniku mam tylko łapkę gdzie jest wciśnięty trójkąt ostrzegawczy i full wypakowana duża apteczka, a gaśnice mam na tylniej kanapie na środku położone, i nie mam pojęcia gdzie ją usadowić, bo tam gdzie trójkąt i apteczka to miejsca nie ma,
ma może ktoś jakiś patent wynalazły???
ma może ktoś jakiś patent wynalazły???
- krystek.l
ja przymocowałem uchwyt do mocowania gaśnicy w bagażniiku obok prawej lampy. Też na początku woziłem luzem, pierwsze lepsze hamowanie i tak jakoś uderzyła, że sama się załączyła i bagażnik cały biały
oczywiście trzeba było kupić nową bo ta już nie nie nadawała bo urwała się przy tym ta część z zawleczką
oczywiście trzeba było kupić nową bo ta już nie nie nadawała bo urwała się przy tym ta część z zawleczką
-

mani51 - Members