Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Fotele przednie
Cześć, Niech ktoś mądry mi powie czy w Golfie w trakcie produkcji były zmieniane fotele? Mój jest z '93 i fotele są okropnie niewygodne, oparcia są za krótkie. Na Allegro mają takie z roczników powiedzmy '96 - '97 i na oko są one trochę inne, ale nie mam pewności. Nie mówię o kubełkach od GTI tylko zwykłych.
- orpheus
- Czytacz
Tak, ale ciężko jest znaleźć kubełki w dobrym stanie, najczęściej są poobdzierane
[ Dodano: 2008-01-09, 21:14 ]
Lothar, jeśli możesz to zmierz i napisz jak wysokie jest u Ciebie oparcie? U mnie jest takie uczucie że fotel jest wyprofilowany, ale...jakby na Japończyka!
Siedzenia nie są wysiedziane, zresztą jeżdżę autem już 6 lat i było tak od początku 
[ Dodano: 2008-01-09, 21:14 ]
Lothar, jeśli możesz to zmierz i napisz jak wysokie jest u Ciebie oparcie? U mnie jest takie uczucie że fotel jest wyprofilowany, ale...jakby na Japończyka!
Siedzenia nie są wysiedziane, zresztą jeżdżę autem już 6 lat i było tak od początku 
- orpheus
- Czytacz
[quote="orpheus"]Lothar, no i co, zmierzyłeśzmierzylem,ale mialem zajob i normalnie wylecialo mi z lba mam 58 cm oparcie,miezylem od tylu przy zlozonym oparciu,kurde 58?nie chce cie w blad wprowadzic,wiec normalnie jeszcze raz zmierze jutro i napewno ci napisze ale na 90%58cm.a napisz mi ile ty masz,pozdrowionka
- lothar83
- Czytacz
A ja mam 184 i fotele są niewygodne! Nie wiem, może one jakieś wysiedziane są? Nie mam za bardzo z kim porównać, chyba pierwszego spotkanego golfiarza poproszę o przymierzenie się
Wiem że np w Lanosie w trakcie produkcji zmienili fotele na większe, wiec przyszło mi do głowy że w golfiku mogło być podobnie.
[ Dodano: 2008-01-18, 21:10 ]
właśnie zakupiłem sobie na allegro takie cuś:
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
strasznie jestem ciekaw jak będą sie sprawować
Wiem że np w Lanosie w trakcie produkcji zmienili fotele na większe, wiec przyszło mi do głowy że w golfiku mogło być podobnie. [ Dodano: 2008-01-18, 21:10 ]
- orpheus
- Czytacz
Fotel dla wysokiego kierowcy
orpheus napisał(a):A ja mam 184 i fotele są niewygodne! Nie wiem, może one jakieś wysiedziane są? Nie mam za bardzo z kim porównać, chyba pierwszego spotkanego golfiarza poproszę o przymierzenie sięWiem że np w Lanosie w trakcie produkcji zmienili fotele na większe, wiec przyszło mi do głowy że w golfiku mogło być podobnie.
[ Dodano: 2008-01-18, 21:10 ]
Witam wszystkich Forumowiczów, sympatyków i użytkowników Golfa Mk3
(to mój pierwszy post więc wypada się przywitać
Dołączam się do pytania, czy ktoś ma patent na wygodny fotel dla wysokiego kierowcy (prawie 190 cm)? Niestety ten standardowy (nawet z regulacją) jest kiepski na dłuższe trasy, nie wspominając o tym że zagłówki są o dużo za nisko.
Zamienić na fotel od Golfa IV, czy moze of III GTI?
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
- MikiGolf
- Berbeć
zamień na kubełki z GTI, jest o wiele wygodniej i przedewszystkim lepiej wygląda 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe