Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Folia pod boczek
Przy okazji wygłuszania drzwi robiłem w samochodzie podłogę, która okazała się cała mokra... Ciekło chyba wszędzie, przez linke, zapchane kanaliki szyberdachu. Wszystko porobiłem, złożyłem o kupy, a dzisiaj po deszczu znowu woda przy progu od strony pasażera. Czy może być to spowodowane brakiem folii pod boczkiem ? Niestety nie pomyślałem o tym i wywaliłem folie do śmieci. Oczywiście drzwi są wygłuszone matami, to możliwe, żeby ciekło z po nich ? Robiłem małe przerwy na mocowania tapicerki, bo nie mogłem ich wyjąć, ale nie wiem czy możliwe, że przez tak mały obszar tyle wody przeleci... Poza tym, gdzie mogę dostać taką folie ? zwykła gruba malarska wystarczy ?
- qudlatyy
- Berbeć
qudlatyy, Naklej jakąś inną , potem ten materiał wygłuszający zaklej silnikonem albo jakas gumą zeby szło sciągnąć nie rozrywająć , a co do cieknięcia przeczyść kanaliki w dzwiach , sprawdź podszybie czy nie masz rozwalonego , najprościej zrob wodospad na auto i zobaczysz gdzie cieknie 
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Problem w tym, że samochód tydzień stał robiony, wylałem na niego z 50l wody z węża i nic. Nowe filce pozakładane, podłoga wygłuszona, a tydzień później znowu mokra. Załamać się idzie, już sam nie wiem co robić. Wszystkie kanaliki drożne, uszczelka od linki maski uszczelniona masą uszczelniającą, korki od dołu dobrze uszczelnione, żadnych dziur a tu taka niespodzianka.
- qudlatyy
- Berbeć
z drzwi nie ma prawa ci sie lać do środka bo ze spodu są dziurki odprowadzające wode na zewnątrz i nie ma jak się tam nalać na wykładzine sprawdź czy się nie wypięło kolanko odprowadzające wodę z szybra, w słupku A na dole musisz go wymacać, przy okazji sprawdź czy drożne, dostęp chujowy no ale trzeba se radzić 

-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1