Witam.
Dziś sobie jadę w deszczu i spotkał mnie taki problem jak opisany w tym temacie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46638
czy komukolwiek zdarzyło się coś takiego?
jeżeli tak, to jak sobie poradził?
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mike102, kolego opisuj problem tutaj dokladniej, nie kazdy ma konto ma tamtym forum i nie bedzie specjalnie zakladal by moc sobie poczytac
-

strzeliniasty - Members
Wiresz co moze byc przyczyna... wezyki odplywowe lewe, a dokładnie lewy z przodu, schodzi on do boku drzwi obok bezpieczników, i jak otworzysz drzwi od kierowcy, to od słupka wychodzi gumowy wężyk i on może być zapchany liśćmi lub innym szlamem. Przepchaj go zdejmując plastik obok bezpieczników i tam łączy się wężyk z szybra z wężykiem od słupka odpływowy. To główny powód. Albo się zapchał, albo odczepił się jeden od drugiego. Sprężone powietrze, lub śrubokręt i do dzieła z wężykami
Pozdrawiam
Pozdrawiam- MANIUNI
- Badacz tematu
dziś sprawdzałem i wężyk przy słupku wchodzi w ten odpływ który widać jak się otworzy drzwi, ponaciskałem ten odpływ i trochę wody wyciekło razem z jakimś brudem który wytarłem rownież w srodku ile sie dalo, pozniej podjechalem na myjnie, oplukalem podszybie - i ogolnie caly samochod - i woda juz w srodku nie ciekla
poczekam do nastepnej deszczowej pogody, mam nadzieje ze takiej przygody juz nie bede mial...
jeszcze jedno pytanie, w jaki sposob radzicie sobie z odklejającym sie materialem z podsufitowki - u mnie sie odkleja przy szybie czolowej
poczekam do nastepnej deszczowej pogody, mam nadzieje ze takiej przygody juz nie bede mial...
jeszcze jedno pytanie, w jaki sposob radzicie sobie z odklejającym sie materialem z podsufitowki - u mnie sie odkleja przy szybie czolowej
-

mike102 - Badacz tematu
Powiem Ci, ze najlepiej będzie jak zdejmiesz podsufitkę i bonatermem posmarujesz, lub kupisz klej w sprayu i popsikasz, poniewaz bez sciagniecia podsufitki i odklejenia kawałku materiału nic nie zdzialasz ,poniewaz nie wszedzie dojdzie klej i bedzie w niektorych miejscach odchodzić. Klej w spraju tez nie jest za dobrym rozwiazaniem, poniewaz czasem mozesz za duzo psiknac w jedno miesce i wyjda bable lub przesiaknie na druga strone. Bonaterm na pedzel i do dziela 

- MANIUNI
- Badacz tematu
Najlepiej co jakis czas sprawdzac droznosc przewodow szybera. Brac buteleczke wody i lac bezposrednio do otworu odplywowego z przodu a potem z tylu (tzn dokladnie z tylu sie nie da tylko do prowadnicy).
Jak sie zapcha tyl to potem woda scieka bardzo ladnie kolo pasow i zaczyna stac w okolicach nog pasazerow z tylu. Robi sie piekna rdza i wypada dziura w podlodze...
To samo przod.
Jak sie zapcha tyl to potem woda scieka bardzo ladnie kolo pasow i zaczyna stac w okolicach nog pasazerow z tylu. Robi sie piekna rdza i wypada dziura w podlodze...
To samo przod.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
MANIUNI napisał(a):Powiem Ci, ze najlepiej będzie jak zdejmiesz podsufitkę i bonatermem posmarujesz, lub kupisz klej w sprayu i popsikasz, poniewaz bez sciagniecia podsufitki i odklejenia kawałku materiału nic nie zdzialasz ,poniewaz nie wszedzie dojdzie klej i bedzie w niektorych miejscach odchodzić. Klej w spraju tez nie jest za dobrym rozwiazaniem, poniewaz czasem mozesz za duzo psiknac w jedno miesce i wyjda bable lub przesiaknie na druga strone. Bonaterm na pedzel i do dziela
wiem ze to glupie pytanie, ten klej ma zoltawy kolor i czy nie zabarwi on materialu?

-

mike102 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1