Drzwi tylne demontaż tapicerki

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Drzwi tylne demontaż tapicerki

Postprzez miniek » 6 kwi 2014, o 17:46

Witam jestem świeżym posiadaczem golfa
Tylne szyby nie działają i próbuje sie dostać do nich tylko nie wiem co po za dwoma śrubkami trzeba podwazyc ściągnąć żeby zdjąć tapicerkepokrywe która jest na drzwiach, prawdopodobnie czyba sie nie trzyma czegos tam bo opuscilem ja a nie moge podniesc silniczki dzialają poprawnie.
miniek
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 23:57
Lokalizacja: kraków

Drzwi tylne demontaż tapicerki

 

Postprzez benek » 6 kwi 2014, o 18:00

odkręcasz śrubki znajdujące się za rączkom drzwi reszta jest na wciski ,tylko sprawdź dokładnie czy jakiś magik nie dał wkrętów ? Nieraz ludzie wkręcają od dołu jak zatrzaski są połamane?
Co do szyby to może być tak że wysunęła się z prowadnicy
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła
 
Posty: 483
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 17:12
Lokalizacja: Kruszwica

Postprzez miniek » 6 kwi 2014, o 19:20

benek napisał(a):odkręcasz śrubki znajdujące się za rączkom drzwi reszta jest na wciski ,tylko sprawdź dokładnie czy jakiś magik nie dał wkrętów ? Nieraz ludzie wkręcają od dołu jak zatrzaski są połamane?
Co do szyby to może być tak że wysunęła się z prowadnicy



Dostałem sie i wypatrzyłem ze z prowadnica nie trzyma ale tak to jest usytuowane ze szybe sciaga do dołu a do góry nie idzie i nie wiem jak to zaczepić bo to od strony drzi jest i nie widać;((
miniek
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 23:57
Lokalizacja: kraków

Postprzez pablomed » 20 kwi 2014, o 09:33

miniek, niekonkretnie to opisałeś, ale raczej taka awaria jest niemożliwa , chyba że że szyba po prostu wypadła z uchwytu mnocowanego do linki, wówczas po prostu zakręcasz uchwyt na szybę na nowo.
Myślę że potargała ci się linka wówczas kupujesz zamiennik mechnizmu bez silnika z modułem za jakieś 6-8 dych, zakręcasz do niego własny silnik i działa. Jeszcze się upewnij że elektrycznie wszystko działa bo jeśli nie to od kabli w przelotce zaczynaj oględziny.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie





Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości