Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
autentyczny przebieg
Witam, mój golf III, którego mam od 2 mieś, na liczniku ma 160tyś, w co raczej niewierze (tym bardziej, że wyświetla się napis total) i w związku z tym mam pytanko, po czym można oceni ć w przybliżeniu autentyczny przebieg? (jest to turbo diesel 75KM (chyba AAZ)
- kropla1
- Berbeć
Kolego z golfami to jest bardzo ciężko dojść co ogrinał a co nie ,te auta miały już w swoich wydaniach bogate życie jak i przeróbek.
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
wiem, wiem że jest ciężko, ale chodzi mi o to, żeby wiedzieć mniej więcej, czy to jest 200tyś, czy 500
coś słyszałem, że skóra na lewarku zaczyna się wyrabiać przy 200 tyś? U mnie jes oona już troche zużyta, natomiast fotele są w super stanie
Dodam, że 3 lata temu był sprowadzony z niemiec, tam nie wiem, kto nim jeździł i co się z nim działo (był sprowadzony przez komis) w polsce jeździł nim dziadek
coś słyszałem, że skóra na lewarku zaczyna się wyrabiać przy 200 tyś? U mnie jes oona już troche zużyta, natomiast fotele są w super stanie
Dodam, że 3 lata temu był sprowadzony z niemiec, tam nie wiem, kto nim jeździł i co się z nim działo (był sprowadzony przez komis) w polsce jeździł nim dziadek
- kropla1
- Berbeć
Powiem tak...
znajomy handlarz przyprowadził kiedyś Golfa IV 1,9 TDI. Przelotu prawie 400kkm. Cofnął licznik w okolice 200kkm, wymienił kierownicę, fotele, gałkę biegów i nakładki na pedały. Po 3 dniach przyjechał klient i wziął samochód z pocałowaniem ręki
Nie dojdziesz do tego jaki jest przebieg ale cóż to za różnica ? Jak ktoś dba to będzie zdrowy nawet mając 350kkm, a przecież zajechać silnik w 100kkkm też można![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
znajomy handlarz przyprowadził kiedyś Golfa IV 1,9 TDI. Przelotu prawie 400kkm. Cofnął licznik w okolice 200kkm, wymienił kierownicę, fotele, gałkę biegów i nakładki na pedały. Po 3 dniach przyjechał klient i wziął samochód z pocałowaniem ręki
Nie dojdziesz do tego jaki jest przebieg ale cóż to za różnica ? Jak ktoś dba to będzie zdrowy nawet mając 350kkm, a przecież zajechać silnik w 100kkkm też można
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Kogucik - Czytacz
Jeśli auto miało wizytę w serwisie po 2000 roku to jest o tym info w systemie vw. Czyli jeśli auto było serwisowane w autoryzowanym serwisie to tam zapisują przebiegi i można w miarę dokładnie określić czy przebieg jest autentyczny. W ASO kosztuje to około 50 zł. Ale uwaga jeśli auto nie było serwisowane to i tak zapłacisz za to bo to jest cena za połączenie z bazą danych.
Po wnętrzu nie idzie dokładnie określić przebiegu gdyż możesz sobie kupić co chcesz np. na allegro i wsadzić i nie określisz co jest od nowości a co dołożone.
Ogólnie jak auto ma dobrą kompresję, ciśnienie oleju i nie rdzewieje to do czego ważny jest przebieg? Poza tym jak masz programator to możesz wpisać sobie przebieg jaki chcesz.
Po wnętrzu nie idzie dokładnie określić przebiegu gdyż możesz sobie kupić co chcesz np. na allegro i wsadzić i nie określisz co jest od nowości a co dołożone.
Ogólnie jak auto ma dobrą kompresję, ciśnienie oleju i nie rdzewieje to do czego ważny jest przebieg? Poza tym jak masz programator to możesz wpisać sobie przebieg jaki chcesz.
Ostatnio edytowano 4 lis 2012, o 12:48 przez michaal, łącznie edytowano 2 razy
- michaal
- Badacz tematu
Kogucik napisał(a):Powiem tak...
znajomy handlarz przyprowadził kiedyś Golfa IV 1,9 TDI. Przelotu prawie 400kkm. Cofnął licznik w okolice 200kkm, wymienił kierownicę, fotele, gałkę biegów i nakładki na pedały. Po 3 dniach przyjechał klient i wziął samochód z pocałowaniem ręki![]()
Nie dojdziesz do tego jaki jest przebieg ale cóż to za różnica ? Jak ktoś dba to będzie zdrowy nawet mając 350kkm, a przecież zajechać silnik w 100kkkm też można
Święte słowa. tak to już jest z handlarzami
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
-

mariusz325 - Gaduła
palio45 napisał(a):A tak apropo to cofanie liczników w Polsce jest karane nawet do 5 lat więzienia.
a znasz kogoś kto sie tym przejmuje
Mają to głęboko gdzieś ,każdy tylko patrzy jak sprzedać i jak zbić w dół.

-

mariusz325 - Gaduła
palio45 napisał(a):A tak apropo to cofanie liczników w Polsce jest karane nawet do 5 lat więzienia.
Skąd te wieści ? Akurat w PL korekta liczników jest legalną działalnością. Przejedź się pod granicę Niemiecką, tam normalnie są firmy, które się reklamują i z tego żyją

-

Kogucik - Czytacz