Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wymiana zlacza elastycznego.
Witam przy wymianie tlumika zauwazylem ze oberwalo mi sie zlacze elastyczne i to spory kawałek (wylazły druty) i nie wiem czy kwalifikuje sie to do wymiany? Jak jest zbudowane takie zlacze, posiada tylko sama siatke? czy przez oberwane zlacze spaliny mogą wydostawac sie wlasnie tamtedy? Po zalozeniu nowego tlunika ( całego) autko jakby troszke glosniej chodzilo i nie wiem czy to wina tego zlacza czy tego nowego tlunika (zamiennik) firmy FERROZ.
- danielr212121
- Czytacz
danielr212121, to na bank wina tego złącza. Łatwo sprawdzić, wejdź pod auto (jak będzie zimny wydech) i niech ktoś zapali auto i ręką sprawdź czy nie masz właśnie tam przedmuchów. Ja wymieniałem już to kiedyś bo też mi tamtędy dmuchało...
A to złączę to jest właśnie z takich drutów co by pochłaniały drgania z układu
A to złączę to jest właśnie z takich drutów co by pochłaniały drgania z układu
-

marcinkoz2910 - Members
-

Mermit87 - Badacz tematu
no dokładnie tak samo było u mnieMermit87 napisał(a):U mnie jak pękło złącze elastyczne to chodził jak traktor.
Ale Ty chyba jeszcze nie jechałeś bez układu wydechowego
jak konserwowałem auto to było się trzeba odwrócić a nie chciało się pchać auta to się przejechałem od silnika szła tylko rura do miejsca gdzie się wkręca katalizator i od tej rury już nic nie było ani kata ani tłumików
To jest dopiero ryk silnika 
-

marcinkoz2910 - Members
chyba jak kupisz ze złotaadam204 napisał(a):to samo złaczę to chyba coś koło 90 zł
Ja do golfa za 40zł kupiłem (wymiana
sam robiłem
czas 1h z montażem wydechu
koszt to tyle co spawarka i diaxa zjadły podczas pracy) -

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):Ja do golfa za 40zł kupiłem
Dokładnie jak pisze marcinkoz2910, ja zapłaciłem za łącze 45zł, a reszta za wymianę do trzeba była wycinać stare i trosze przerabiać.
-

Mermit87 - Badacz tematu
Witam ,podlacze sie pod temat u mnie w mk3 1,9 td najprawdopodobniej tez sie konczy zywot zlocza elastycznego i bardzo glosno jest na wysokich obrotach a na niskich cisza czy to bedzie zlacze
?
?POLĄCZYLA NAS PASJA TA PASJA JEST VW
- konik
- Czytacz