Witam wszystkich użytkowników tego cudownego autka.
Mam pytanie i prośbę w doradzeniu.
Otóż. od pewnego czasu strasznie głośno mi wył tłumik , dziś zajrzałem pod samochód i zobaczyłem dziurę średnicy 4 palców. wiec nie zdziwiłem sie dlaczego tak głośno walił mi.
Musze sie was doradzić ponieważ mam chęć zakupić tłumik sportowy.
Upatrzyłem sobie już na allegro taki oto i link:
http://moto.allegro.pl/item564867404_po ... paska.html
wiec mam pytanko.
Czy średnica rury dolotowej jest taka sama jak w normalnym tłumiku i czy nie trzeba przerabiać nic?
i czy opaski montażowe tłumika trzeba zmieniać czy tez nie?
proszę o poradę.
Lepiej dowiedzieć sie kogoś kto już miał do czynienia z montażem takich tłumików w Golfach niż kupić i później stękać bo jakby nie było to 260 zł wiec spory wydatek
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
http://www.allegro.pl/item564353366_tlu ... ratis.html
a ten nie jest lepszy bo te ścięte końcówki coś mi nie podchodzą do golfa
a ten nie jest lepszy bo te ścięte końcówki coś mi nie podchodzą do golfa

-

pawelek03576 - Gaduła
ja mam silnik 1.6 AEE i powiem tak ze orginalny tlumik ma dluga rure dolotowa i musisz sporo przerobic aby zamontowac inny tlumik. a sprawa ma sie tego typu ze tniesz stary tlumik w miejscu w ktorym zaczyna sie nowy zakladasz opaske i tyle:)
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
-

happysc - Gaduła
happysc, Nie koniecznie wystarczy, że ściąga stary tłumik ucina rurę już przy tłumiku i wstawia ją potem sportowy tłumik trzeba dorobić wiekszą rurę na seryjną, żeby dopasować tłumik, zaspawać założyć opaska zaciskowa i smigać
to jakieś 30 minut roboty 
to jakieś 30 minut roboty 
- DrSzpila
- Members
• Strona 1 z 1