Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Układ Wydechowy
Hej.Chciałbym wymienić cały układ wydechowy - wszystko oczywiście nowe i oryginalne.Chciałbym się dowiedzieć jaki byłby przywidywalny koszt całego ukłaDU ? wogóle mógłby mi ktoś napisac od A do Z co wchodzi w cały skład tego układu ? wiem że jest tłumik końcowy tłumik środkowy i katalizator...jest coś jeszcze czego nie wymieniłem ?
Shaft
- ***Dj Shaft***
- Berbeć
nic wiecej nie potzrebne... to co wymieniles starczy,,,podejrzewam ze ciezko bedzie ci dostac oryginalny uklad wydechowy (nowy) , a jak dostaniesz to bardzo drogo... kup zamieniki, polecam sam wymienialem ...
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
***Dj Shaft*** napisał(a):a kolektor i katalizator to jest to samo
nie to nie jest to samo!!!
kolektor to to co masz bezpośrednio podpięte pod silnik
np to http://www.allegro.pl/item395715249_ren ... chowy.html
a katalizator to jest troszkę dalej w układdzie wydechowym ale napewno za kolektorem. ma w sobie takie cos co wypala szkodliwe substancje i nie pozwala wydostać im się do atmosfery
np to http://www.allegro.pl/item407603340_kat ... nzyna.html
-

arek ryba - Members
panowie - kolektor jest przykręcony do głowicy tak. a do niego jest przykrecona turbawka - mowa o TDI. do turbo jest przykręcony juz wydech czyli kołnierz na 3 nakrętki potem nad przekładnia kierowniczą jest krutkie złącze elastyczne ta siatka potem jest kat potem idzie rura przed belka tylnego zawieszenia jest przed ostatni tłumik i końcowy z dwiema rurkami na końcu.
.to akurat passat ale u nas jest taki układ wydechów. to akurat jest schemat passata b4 ale u nas jest własnie coś takiego

.to akurat passat ale u nas jest taki układ wydechów. to akurat jest schemat passata b4 ale u nas jest własnie coś takiego

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Mocno odgrzewam temat, szukałem, nie znalazłem.
Mam 1Z, dobija 200 000 km, czy rozważać wywalenie katalizatora? w Mk IV rura ma podobno średnicę zewn. 55mm, a w Mk III?
Czy jakieś są zagrożenia czy tylko pożytek?
Kiedyś dla testu w Polo 1,3 wyjęliśmy katalizator (na stałe nie bo przeglądy!) i szedł jak burza przy podobnym zużyciu paliwa...
Mam 1Z, dobija 200 000 km, czy rozważać wywalenie katalizatora? w Mk IV rura ma podobno średnicę zewn. 55mm, a w Mk III?
Czy jakieś są zagrożenia czy tylko pożytek?
Kiedyś dla testu w Polo 1,3 wyjęliśmy katalizator (na stałe nie bo przeglądy!) i szedł jak burza przy podobnym zużyciu paliwa...
-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1