elo
czy układ wydechowy z 1.8 aam będzie mi zamulać po swapie na 2.0 agg? mój mechanik stwierdził że jest jakaś różnica w średnicy ale żeby to zamulało auto to raczej nie powinno.
od katalizatora dokładniej zostawiony jest układ 1.8. Katalizator oczywiście się wypatroszy.
co o tym sądzicie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Imper napisał(a):mozesz to poskladac na wydechu z 1.8 ale nie daje to 100% pewnosci ze bedziesz mogl wykorzystac w 100% mozliwosci nowego motoru. Od biedy mozna tak posmigac tak czy siak odczujesz roznice
ale czy to możliwe że różnica jest aż 13 mm ?
myślę o tym by po prostu kupić środkowy i 2 rury łączące to z katalizatorem i końcowym.
a czy tłumik końcowy może zostać ? jest od diesla więc on ma chyba szersze wejście niż zwykły benzyna
kolektor i katalizator mam.
brakuje długiej prostej rury i środkowego
i czy końcowy od diesla nie zamuli auta?
- killah
końcowy do tdi i do GTI jest identyczny w rozmiarach więc może być, tyle że jak dla mnie podwójna rurka w asfalt to jak najbardziej do diesla pasuje ale do GTI? Trochę nie teges, rzecz gustu. A rury tłumika do 2.0 są grubsze, ile nie wiem musiałbym zmierzyć u siebie
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):końcowy do tdi i do GTI jest identyczny w rozmiarach więc może być, tyle że jak dla mnie podwójna rurka w asfalt to jak najbardziej do diesla pasuje ale do GTI? Trochę nie teges, rzecz gustu. A rury tłumika do 2.0 są grubsze, ile nie wiem musiałbym zmierzyć u siebie
sądzę że 2rurka to kwestia gustu. Nic innego mi do głowy nie przychodzi co by można było zamiast tego założyć. Jeśli chodzi o wydech to już temat nieaktualny jeśli chodzi o mnie.
Katalizator został rozcięty i od sondy lambda poszła rura do środkowego 2.0
- killah
• Strona 1 z 1