Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
tłumik uderza o belkę
Jestem posiadaczem golfa mk3 1.8i 75km . Mój problem polega na tym że po wymianie tłumika końcowego słychać walenie o belkę i przy 120km/h zaczyna buczeć .Przed wymianą wszystko było w porządku, Może fachowcy coś żle spasowali albo kończą sie już sprężyny bo przy 5 osobach mocno siedzi
-

golfptb - Czytacz
Re: tłumik uderza o belkę
golfptb napisał(a):Jestem posiadaczem golfa mk3 1.8i 75km . Mój problem polega na tym że po wymianie tłumika końcowego słychać walenie o belkę i przy 120km/h zaczyna buczeć .Przed wymianą wszystko było w porządku, Może fachowcy coś żle spasowali albo kończą sie już sprężyny bo przy 5 osobach mocno siedzi
Sam sobie odpowiedziałeś prawie na pytanie ,wjedz na kanał i zobacz co tam porobili i weź kolegów niech siądą na tył i zobaczysz czy jak tył siednie to czy ruła nie obija

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mi tez wlasnie tlucze i wibruje po wymianie tlumika na nowy
albo moglem kupic nowy ori albo ori uzywany bo nowy zamiennik jest troche inaczej zrobiony i taki efekt jest. zle wychodzi ta rura. bede musial spawarka nagrzac i wygiac mocniej chyba.
albo moglem kupic nowy ori albo ori uzywany bo nowy zamiennik jest troche inaczej zrobiony i taki efekt jest. zle wychodzi ta rura. bede musial spawarka nagrzac i wygiac mocniej chyba.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No masz racje trojeczkaGT tak to jest jak się kupuje zamienniki .Ja kupiłem tłumik Ferroz i jest on chyba właśnie za mało odgięty nad samą belką i dlatego uderza, wcześnie miałem jakiś niemiecki Leisnitz i jeździłem na nim przez 6 lat to chyba nie tak żle
-

golfptb - Czytacz
sprawdzcie jeszcze jedna rzecz
nad tlumikiem jest blacha ochronna i czesto o nia tlumik sie obija wibrujac i halasuje
ja mialem u siebie u siebie tak ze rowniez myslalem ze tlumik o belke uderza ale winowajca byla ta blacha nad tlumikiem podgialem ja do gory lekko i dodatko w sprezyny wkrecilem gumy usztywaniajace
auto nie idzie nizej gdyz opiera sie na gumach i nie ma szans by tlumik spotkal sie z belka czy kolo z nadkolem
nad tlumikiem jest blacha ochronna i czesto o nia tlumik sie obija wibrujac i halasuje
ja mialem u siebie u siebie tak ze rowniez myslalem ze tlumik o belke uderza ale winowajca byla ta blacha nad tlumikiem podgialem ja do gory lekko i dodatko w sprezyny wkrecilem gumy usztywaniajace
auto nie idzie nizej gdyz opiera sie na gumach i nie ma szans by tlumik spotkal sie z belka czy kolo z nadkolem-

strzeliniasty - Members
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzięki za poradę ,ale coś podobnego to robił mechanior jak go opier...
za źle wykonaną robotę i u mnie nie dało to prawie nic. Problem tkwi chyba w sprężynach bo jak siedzi w nim 5 osób to siedzi i to bardzo.Sprężyny i odboje do wymiany mam i tak ,zastanawiam się nad kupnem tych kumowych odbojów pod sprężynę
za źle wykonaną robotę i u mnie nie dało to prawie nic. Problem tkwi chyba w sprężynach bo jak siedzi w nim 5 osób to siedzi i to bardzo.Sprężyny i odboje do wymiany mam i tak ,zastanawiam się nad kupnem tych kumowych odbojów pod sprężynę
-

golfptb - Czytacz
golfptb, najpierw sprobuj z gumami - koszt to 7zl/szt najpierw zacznij od tanszego rozwiazania a jak nie pomoze (w co watpie) wtedy mysl o wymianie sprezyn
-

strzeliniasty - Members
golfptb, pomagaja jeden z kolegow chcial alusy sprzedac bo mu ocieraly o nadkola przy zaladunku polecilem mu gumy i napisal ze autko zrobilo sie sztywniejsze ciut twardsze z tylu i jak probuje go ugniesc w dol to nie idzie 

-

strzeliniasty - Members