Moderator: Moderator
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Rozwinęliście tutaj widzę temat tzw "portek" wiec może ktoś wie jak wyjąć to http://moto.allegro.pl/dwururka-portki- ... 98313.html bez wspomnianego wcześniej wyjmowania silnika? Dorobić jakiś klucz może czy co? Ten element mi się przepalił przy silniku 2E i 'dzięki temu' słychać mój traktorek z daleka a dostępu żeby odkręcić górę zero...
PozdraVWiam!
PozdraVWiam!
To dopiero początek....
-

zoozelek - Berbeć
Mam GTI Edition z końca 1994r i u mnie katalizator jest jak pokazuje katalog z łączeniem na 3 śruby i metalową, trójkątną uszczelką.
Do tego są na nim mocowania do których jest przykręcona osłona katalizatora, a tutaj na obejmy. czy nie ma mocowań, czy może śruby zgniły i jest na opaski ?
Dodam, że w kacie miałem oryginalną sondę VW z datą produkcji jak auto ( teraz jest nowa BOSCHa- ).
Także czy to jest oryginał, to nie wiem. Widziałem już sporo katów od 2E i każdy miał mocowanie s obu stron, a nie spawany.
Do tego są na nim mocowania do których jest przykręcona osłona katalizatora, a tutaj na obejmy. czy nie ma mocowań, czy może śruby zgniły i jest na opaski ?
Dodam, że w kacie miałem oryginalną sondę VW z datą produkcji jak auto ( teraz jest nowa BOSCHa- ).
Także czy to jest oryginał, to nie wiem. Widziałem już sporo katów od 2E i każdy miał mocowanie s obu stron, a nie spawany.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
mam pytanko dotyczace tlumikow
jaki nie drogi ale tym bardziej nie zbytnio glosny ale fajnie wygladajacy dalibyscie do TDI
?
jaki nie drogi ale tym bardziej nie zbytnio glosny ale fajnie wygladajacy dalibyscie do TDI
?-

niedziolek - Czytacz
rozumiem, a poza tlumikiem TDI najlepiej dwururka ? jest ktos bardziej kreatywny? chodzi mi o spoko wyglad i zbey nie byl jakis glkosny moze buczec ale cicho
jak ktos ma jakies propozycje to bede wdzierczny
jak ktos ma jakies propozycje to bede wdzierczny-

niedziolek - Czytacz
Najlepiej cały przelotowy z ostatnim tłumikiem
. Ma fajne brzmienie
. Nie za głośny i nie za cichy.
U siebie mam tak zrobione. Średnica przelotu 60mm od kolektora do ostatniego tłumika. Tłumik ostatni został ori.
. Ma fajne brzmienie
. Nie za głośny i nie za cichy.
U siebie mam tak zrobione. Średnica przelotu 60mm od kolektora do ostatniego tłumika. Tłumik ostatni został ori.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a cos takiego bylo by glosne
bo fajnie wyglada i mam nadzijeje, ze nie bylo by glosne, bo jeden posiadasz takiego RM powiedzial ze tylko fajnie buczy
? pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy- ... 08603.html

bo fajnie wyglada i mam nadzijeje, ze nie bylo by glosne, bo jeden posiadasz takiego RM powiedzial ze tylko fajnie buczy
? pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy- ... 08603.html

-

niedziolek - Czytacz
misiek18 napisał(a):,,REMUS'' czyli z prawej i lewej
nie rozumiem czemu napisałeś "czyli", jakby "remus" oznaczał podwójny wydech
misiek18 napisał(a):czy dużo będę musiał przerabiać
w sumie to nie wiem jak to wygląda w golfie, ile miejsca jest pod zderzakiem. w większości aut da się to upchać bez cięcia budy ale trzeba trochę pokombinować bo inaczej to cięcie wnęki na koło zapasowe.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Tłumik od Vr6 do 1,8
Witam , posiadam tłumik srodkowy i koncowy ori od golfa 3 Vr6 .Jako, że leży w garazu komplet a w moim golfie ( 1,8 ADZ ) trzeba wymienic mam pytanie czy po zalozeniu tłumikow od 2,8 zmieni sie mocno dzwiek ? bedzie głosniej ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe