Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stuki
panowie pisze to bo prosił mnie kumpel ma mk3 1.8 ABS i mu cos stuka podczas krecenia fajera ,cofania ,dodawania gazu na 1,4 biegu. i moje pytanie jest nastepujace to stuka tłumik czy przegub wewnętrzny????
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
stuki
Jak macie dostęp do jakiegoś kanału , podnośnika to sprawdź wydech lub weź rękawice i
poruczaj dość gwałtownie rurą wydechową . Sprawdź jakie to są styki metaliczne , czy typowe
dla przeguby ( takie ptykanie ) może poluzowała się nakrętka na półosi . Zdarza się też
że walnął silenbrok tylny wachacza i przy zmianie kierunku jazdy puka (tutaj to podnieś na lewarku i optycznie sprawdź zachowanie wachacza czy nie ma luzu )

poruczaj dość gwałtownie rurą wydechową . Sprawdź jakie to są styki metaliczne , czy typowe
dla przeguby ( takie ptykanie ) może poluzowała się nakrętka na półosi . Zdarza się też
że walnął silenbrok tylny wachacza i przy zmianie kierunku jazdy puka (tutaj to podnieś na lewarku i optycznie sprawdź zachowanie wachacza czy nie ma luzu )

-

pietrasiak2 - Members
Stukanie
Zapytaj . Możemy pomóc innym . Tylko to napisz gdzie diabeł się zaplątał? Podałem tylko 3 możliwości .

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1