Czołem, panowie szybkie pytanie, czy kolektor firmy TA-Technix przeznaczony do Polo 6N i silników 8V, taki jak ten:
https://csmperformance.pl/pl/p/VW-POLO- ... CHNIX/4266
Będzie pasował do Golfa ? Wiem że w opisie jest podane że silnik 1.6 55 kW do Polo podejdzie, więc do Golfa teoretycznie powinien, ale po sprawdzeniu kodów kolektorów wydechowych w etce, jest różnica, mianowicie różnią się literką po numerze.
Wszystkie informacje mile widziane. Aha, z góry mówię - nie interesuje mnie biadolenie że 1.6 AEE za słaby, szkoda kasy, efekty po tym będą mizerne, zbieraj na swapa itd.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sportowy kolektor TA-Technix do 1.6 AEE
1996 VW Golf Mk.3 1.6 AEE Skipper LC5L MysticBlau Perleffekt
- Kamiru
- Berbeć
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Sportowy kolektor TA-Technix do 1.6 AEE
Wydaje mi się że podejdzie, nawet bym powiedział że na pewno, jak już to może być inaczej koniec wygięty
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Nadwozie: 3-drzwiowe
W bliźniaczym temacie na innym forum pewien użytkownik podpowiedział mi że jest szansa, że ze względu na inną budowę belki pod silnikiem może być problem z przejściem nad sankami. NIe pozostaje nic innego jak kupić ten kolektor razem z układem wydechowym i zawieźć to do założenia.
- Kamiru
- Berbeć
Witam
Dzisiaj odebrałem auto z montażu całego układu - niestety kolektor trzeba gruntownie przerobić żeby pasował. W zasadzie zostaje tylko flansza, całe rury natomiast trzeba trochę przestawić na prawo i obrócić żeby się zmieściły między filtrem a łąpą. Także jak ktoś chce montować, to tylko w warsztacie gdzie nie boją się dłubania
Dzisiaj odebrałem auto z montażu całego układu - niestety kolektor trzeba gruntownie przerobić żeby pasował. W zasadzie zostaje tylko flansza, całe rury natomiast trzeba trochę przestawić na prawo i obrócić żeby się zmieściły między filtrem a łąpą. Także jak ktoś chce montować, to tylko w warsztacie gdzie nie boją się dłubania

- Kamiru
- Berbeć
• Strona 1 z 1