Witam.
Mam taki plan i zastanawiam się jakie będą tego efekty, może ktoś z was miał kiedyś coś takiego lub słyszał. Ogólnie chodzi mi o to, że chce wywalić strumiennice wstawić za to rurkę oraz tłumik końcowy i tak samo zastąpić rurką a konkretniej je potem rozdwoić i wyciągnąć dwie. W ten sposób zostanie tylko środkowy. Dodam, że końcowy mam tłumik sebringa więc i tak jest trochę głośniej. Można z tego wykrzesać jakiś fajny dźwięk?
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Raczej bedzie za głośno. Ja mam w swoim tylko koncowy ori z jetty gti(jak takie byly) bo pisalo markerem tak na nim i wypatroszony katalizator. I przyznam ze duzo lepiej bylo jak jeszcze mialem kata pelnego.A z samym srodkowym bedzie chyba jeszcze gorzej niz ja mam z koncowym.
- Piotrek123
- Berbeć
Na seryjnym na pewno będzie głośno.
Mozę trzeba pomyśleć nad czym większym co go zastąpi lub wstawić dodatkowy tłumik w miejscu kata.
Teoretyczne wydech ma mieć nie więcej niż 93 dB
Mozę trzeba pomyśleć nad czym większym co go zastąpi lub wstawić dodatkowy tłumik w miejscu kata.
Teoretyczne wydech ma mieć nie więcej niż 93 dB
-

Radekb351 - Gaduła
Wcale nie jest głośno... u mnie od katalizatora idzie od razu do tłumika końcowego ( środkowy był przelotowy i został wywalony bo przedmuch miał ).
Tylko trochę bardziej basowy dźwięk, a tłumik końcowy to ULTER.
Na przeglądzie nie było problemu.
Tylko trochę bardziej basowy dźwięk, a tłumik końcowy to ULTER.
Na przeglądzie nie było problemu.
-

rafal_tc - Czytacz
-

Radekb351 - Gaduła
Witam.Podepne się.nie mam w dowodzie Kata wbitego ale coś tam małego na początku wisi
chyba kat,nota bene chce założyć przelotówkę Mugen i zastanawiam się czy nie wypiąć środkowego tłumika,pytanie czy nie bedzie ryczał jak krowa do wodopoju?
pozdro All
chyba kat,nota bene chce założyć przelotówkę Mugen i zastanawiam się czy nie wypiąć środkowego tłumika,pytanie czy nie bedzie ryczał jak krowa do wodopoju?
pozdro AllPredkość nie zabija tylko nagłe HAMOWANIE...
-

Kusy163 - Czytacz
Jest troszke głośniej ale bez przesady
[ Dodano: 2011-12-02, 23:00 ]
Tutaj wrzucam filmik
Niestety odgłos piły mi się wciął
http://www.youtube.com/watch?v=dkrOTnnH ... ideo_title
Co sądzicie?
[ Dodano: 2011-12-02, 23:00 ]
Tutaj wrzucam filmik
Niestety odgłos piły mi się wciął
http://www.youtube.com/watch?v=dkrOTnnH ... ideo_title