Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem
mam takie pytanie bylem ostatnio na przegladzie i mam zamontowany katalizator sredniej klasy i gosc mi powiedzial ze jest takie cos co sie doczepia tam kolo katalizatora i to razem dziala tak jak te nowe katalizatory nazwy niestety niepamietam i wlasnie w tym problem wiem tylko ze kosztuje to okolo 300 do 400zl a matujac to moje auto bedzie mialo czystrze spaliny i bede placil o 300 zl rocznie mniej wie moze jak to sie nazywa i jak wyglada bo ja tyle wiem co napisalem z gory thx
- mietek
- Badacz tematu
no wlasnie mi oto chodzi ale on mi powiedzial jak ja mam teraz d2 a to zaloze to bede mial d3 bez wymieniania kata podal bys jakis link lub cos w tym stylu zeby obadac to coto takiego wogule jest bo widze ze wiesz chyba oco chodzi
- mietek
- Badacz tematu
Ok. Właśnie mam D3. Oto linka:
http://www.gat-kat.de/Images/pdf/21_egs_katnachr.pdf
mam nadzieję, ze znasz niemiecki na tyle.
http://www.gat-kat.de/Images/pdf/21_egs_katnachr.pdf
mam nadzieję, ze znasz niemiecki na tyle.

-

kger - Czytacz
a ja mam w autku d4 taka zielona okrągłą naklejka i mi powiedziano że to jest od emisji spalin i że są zmniejszone a i że bez tego nie wjedzie się od większych europejskich miast.... prawda czy fałsz?? 

-

marcinkoz2910 - Members
czyli to oznacza że ja mam taki katalizator??kger napisał(a):Do większych miast w Niemczech. Na razie 11, do końca roku następne 11. Taką naklejkę może kupić każdy posiadacz benzyniaka z katem 3-drożnym od 93 roku, a diesla od 97.
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1