Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
PRoblem
Witam mianowicie zkupiłem golfa 3 1.8 gt i mam z nim mały problem.kapie woda z tłumnika gdy mu przygazuje pare razy to zostawia ślady wody .Mam alusy 17 i mi sćiąga na prawą strone niewiem czy to wina felg moze starczy je wywazyc samochud jest bezwypadkowy.Gdy jadąc szybko sie rozpedzam to dymi niewiem czy bieze olej.
- badboys
- Berbeć
to ze woda z tlumnika sie wydobywa to normalne zachowanie najczesciej gdy silnik jest zimny...to ze Cie znosi to wina niewywazonych felg bardz za malo powietrza masz w oponach.. pojedz to wylkanizacji.. tam ci wywarza i bedzie OK
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jesli tej wody z tlumika jest duzo to sprobuj zatankowac na innej stacji paliw, i zobaczysz czy bedzie inaczej.
U mnie tez woda troszkie kapie z rury i tak jak napisal Piotrek jak silnik jest zimny
No a co to tych opon no to zgadzam sie z Piotrkiem jedz na wulkanizacje
i bedziesz wszystko wiadomo.

U mnie tez woda troszkie kapie z rury i tak jak napisal Piotrek jak silnik jest zimny
No a co to tych opon no to zgadzam sie z Piotrkiem jedz na wulkanizacje
i bedziesz wszystko wiadomo.

-

K@mil - POMOCNIK

woda z tłumika "normalka" tak jak napisali koledzy wyzej....tez to mam,co do ściągania to 1 - odpowiednia ilosc atmosfer w oponach, wywazenie wszystkich kół,jezeli sa to alu felgi(sprawdzic czy proste), sprawdzic tez opony czy nie ma na nich baniek ,wiekszego zuzycia po jednej stronie itp.
Jezeli dymi jak mu "dajesz" po garach na siwo to znaczy ze wcina sobie olej...zalezy jeszcze na jakim jezdzisz oleju ...jezeli juz na mineralnym (15W40) to czeka cie mały remoncik (pierscienie tloków i takie tam.....)
Pozdrowienia.
Jezeli dymi jak mu "dajesz" po garach na siwo to znaczy ze wcina sobie olej...zalezy jeszcze na jakim jezdzisz oleju ...jezeli juz na mineralnym (15W40) to czeka cie mały remoncik (pierscienie tloków i takie tam.....)
Pozdrowienia.
- qbic1983
- Czytacz
• Strona 1 z 1