Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ogień z tłumnika
witam wszystkich mam pytanie jak zrobić Żeby z tłumnika leciał ogień? oglądałem jakiś program o tuningu i tam to właśnie pokazywali tylko nie oglądałem od początku i nie wiem czekam na jakieś podpowiedzi
- macio
- Berbeć
Witam. Kiedyś widziałem na allegro coś takiego, że mogłeś to podłączyć przy samochodzie a dokładniej w wydechu. Od tego szedł kabelek do kabiny, gdzie miałeś taki przycisk. Jak wcisnąłeś ten przycisk to te urządzenie wytwarzało iskrę, która powodowała zapalenie się spalin
Gadżet ten był tylko do silników benzynowych, ponieważ ich spaliny są łatwopalne...
Gadżet ten był tylko do silników benzynowych, ponieważ ich spaliny są łatwopalne...- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
to dziala na tak ze masz guzik w kabinie i na koncu wydechu montujesz taka jakby swiece zaplonowa....krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem i wtedy od tej swiecy w wydechu idzie iskra i masz polmienie. Moim zdaniem nie warto, niezdrowe dla auta i wydechu
Pewnie ogladales OPT w tvn turbo bo kaska smazyla na tym kielbaski

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
http://allegro.pl/item485396352_flamer_ ... dechu.html masz tutaj jak byś chciał kupić 

Moja Machina :
http://www.golf3.pl/topics2/moje-mk3-19-tdi-vt4784.htm
http://www.golf3.pl/topics2/moje-mk3-19-tdi-vt4784.htm
-

Paweł87 - Czytacz
Dam88 napisał(a):to dziala na tak ze masz guzik w kabinie i na koncu wydechu montujesz taka jakby swiece zaplonowa....krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem i wtedy od tej swiecy w wydechu idzie iskra i masz polmienie. Moim zdaniem nie warto, niezdrowe dla auta i wydechu
Dokładnie tak jak napisał Dam88
Moim zdaniem też nie warto tego zakładać... Może i jest to efektowne ale niezdrowe dla tłumika... 
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dam88 napisał(a):krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem
teraz pany nad tym pomyslcie - jak co niektórzy piszą posty na silnikach benzynowych ze im auto dużo pali....nie pali tylko wyrzuca to paliwo w wydech....
co do tego płomienia z wydechu to koleś kupił do corrado cały końcowy wydech z takim urzadzonkiem własnie ta świecą i jak go przygazuje na te 4000obr i wciśnie przycisk to sra żarem...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Czytałem wczesniejsze wypowiedzi na ten temam i widziałem to na własne oczy Znajomy kiedys takie urzadzenie posiadał w corsie .Bardzo fajnie to wyglada w nocy jak ktoś ci podjedzie za blisko to mozesz go lekko przypalic.Ala tłumik bedzie w 100% do wymiamy jesli bedziesz miał stalowy-przepali sie ze az bedzie po drodze tak chałasował....Nad taka inwestycja trzeba sie zastanowic pożadnie.
[ Dodano: 2008-12-09, 18:10 ]
Allwall,chyba widziałeś to na TVNturbo w OPT....Bo był to chyba Nanos?Niejestem pewien.
[ Dodano: 2008-12-09, 18:10 ]
Allwall,chyba widziałeś to na TVNturbo w OPT....Bo był to chyba Nanos?Niejestem pewien.

Nie jestem Fanem chwilowym VW.
-

marcoo9 - Czytacz