Witam.
Panowie, zakupiłem w dobrej cenie tłumi sportowy firmy mugen. Niestety nie wydaje on z siebie żadnego ładnego pomruku nie jest w ogóle głośny. Obecnie mam zamiar wspawać w kata rurę ( I tak jest pusty w środku). Domyślam się, że zapewne środkowy tłumik bardzo wycisza.
Proszę o poradę co zrobić by powstał ten piękny pomruk, ale w granicach rozsądku i "komfortowej" jazdy? (zależy mi na takim brzmieniu: http://www.youtube.com/watch?v=S78VBs96nvs)
Dzieki
Pzdr
Mój tłumik to:
https://www.google.pl/search?q=t%C5%82u ... B913%3B387
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Chcesz bym w samochodzie nie wytrzymał?
Może zamiast cos tego wstawic by ten dźwięk był umiarkowany?
Może zamiast cos tego wstawic by ten dźwięk był umiarkowany?
- krzysiogol
- Czytacz
Wydaje mi sie,ze te sportowe wydechy sa dostosowane do tego by wydawac fajne brzmienie😊. Moze macie jakies ine pomysly? Tyle osob ma sportowe wydechy bez przerobek i jest git
- krzysiogol
- Czytacz
To w takim razie jaki proponujesz:)?
Na dobrą sprawę wolałbym już zostawić ten, który jest i póki co nic nie zmieniać. Wolałbym kasę przeznaczyć na inne mody:).
Z tego co się orientuje to te tłumiki służa głównie w japońcach.
Macie jakies pomysły co powinienem zrobić?
Na dobrą sprawę wolałbym już zostawić ten, który jest i póki co nic nie zmieniać. Wolałbym kasę przeznaczyć na inne mody:).
Z tego co się orientuje to te tłumiki służa głównie w japońcach.
Macie jakies pomysły co powinienem zrobić?
- krzysiogol
- Czytacz
A czy jest możliwość bym jeszcze udało mi sie coś z tym tłumikiem zrobić czy raczej konieczna jest wymiana (wyrzucenie środkowego raczej odpada).
Strumienica z tego co czytałem na forum niekoniecne jest dobry wybore:)
Strumienica z tego co czytałem na forum niekoniecne jest dobry wybore:)
- krzysiogol
- Czytacz
strimienixa w miejscu kata powoduje tylko i wylacznie fajniejszy dzwiek oraz to ze pojemnosc ukladu wydechowego sie niespecjalnie zmienia
mozesz dac przelot w miejsce ostatniego ale to i tak bedie tylko mruczenie bo srodkowy tlumik dzwiek
mozesz dac przelot w miejsce ostatniego ale to i tak bedie tylko mruczenie bo srodkowy tlumik dzwiek
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mam pełną świadomość tego, że środkowy tłumik zbytnio wycisza (brak ostatniego tłumika nie powodował żadneg dużeo hałasu).
Niestety usunięcie środkowgospowoduje, ze nie wytrzymam w końcu w samochodzie:).
Czy zamiast środkowego można zamontować strumiennice? (w miejscu kata i tak to nic nie da, bo środkowy nadal będzie wyciszał).
Chodzi też o kwestię przeglądów, by sienie przyczepili, ze brak środkowego:)
P.S. Czy jest jakaś możliwość "wymontowania" wyciszenia z tego środkowego lub ostatniego?
Niestety usunięcie środkowgospowoduje, ze nie wytrzymam w końcu w samochodzie:).
Czy zamiast środkowego można zamontować strumiennice? (w miejscu kata i tak to nic nie da, bo środkowy nadal będzie wyciszał).
Chodzi też o kwestię przeglądów, by sienie przyczepili, ze brak środkowego:)
P.S. Czy jest jakaś możliwość "wymontowania" wyciszenia z tego środkowego lub ostatniego?
- krzysiogol
- Czytacz
strumienica zamiast srodkowego da taki sam efekt jak brak srodkowego
przeglad nie ma nic do wydechu, mozesz w ogole miec pelen przelot, wazne zeby sie w normie halasu mieacil. No i w teorii zeby byl katalizator jesli jest wbity w dowod, ale to tylko teoria
mozesz zamiast srodkowego dac jakis sportowy, bedzie cos pomiedzy ori a pelnym przelotem
przeglad nie ma nic do wydechu, mozesz w ogole miec pelen przelot, wazne zeby sie w normie halasu mieacil. No i w teorii zeby byl katalizator jesli jest wbity w dowod, ale to tylko teoria
mozesz zamiast srodkowego dac jakis sportowy, bedzie cos pomiedzy ori a pelnym przelotem
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe