:). Aaaa wieszaki zmieniałem około miesiąca temu. Jeszcze jedna rzecz która mnie nie pokoi to lużny wydech można nim bujać na wszystkie strony tak chyba nie powinno być??? pozdr.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwne drgania powymianie tłumików
Witam:) Wczoraj wymieniłem w swoim golferze tłumik tylny i środkowy. Radość jednak nie trwała długo, tuż po odpaleniu oraz zgaszeniu silnika pojawia się dziwny dżwięk jakby tłumik uderzał o podwozie. Jednakże po sprawdzeniu odległości elementów obydwu tłumików od podwozia wszystko niby jest ok, odległośc jest spora. Podobnie jest gdy silniczek pracuje na biegu jałowym i w momencie podwyższenia obrotów do 1000, wydobywa się dziwny dżwięk z okolicy tłumika środkowego cos jakby pomruk tylko głośny,albo jakby tłumikbył dziurawy. Co to może być ? czyżbym żle poskłądał tłumik
:). Aaaa wieszaki zmieniałem około miesiąca temu. Jeszcze jedna rzecz która mnie nie pokoi to lużny wydech można nim bujać na wszystkie strony tak chyba nie powinno być??? pozdr.
:). Aaaa wieszaki zmieniałem około miesiąca temu. Jeszcze jedna rzecz która mnie nie pokoi to lużny wydech można nim bujać na wszystkie strony tak chyba nie powinno być??? pozdr.- Jackal
- Czytacz
zobacz też czy obejmy którymi skręcałeś poszczególne części tłumika nie są w jakiś sposób skierowane w elementy podwozia lub tylnią belkę bo może to to uderzać
-

marcinkoz2910 - Members
dzisiaj wkoncu uporalem sie z tym nieznosnym brzekaniem u mechanika bylem wyciol kwalek rury tam gdzie jest nad wachaczem kupilem rure prosta na zlomie 3 Zł dałem
i poprostu nie zachodzila ona tak szybko sek w tym ze za szybko sie zginala i walila o wachacz dlatego taka impreza ladnie pospawal i cacy
kosz 120 zł ja zaplacilem 60 zł 
i poprostu nie zachodzila ona tak szybko sek w tym ze za szybko sie zginala i walila o wachacz dlatego taka impreza ladnie pospawal i cacy
kosz 120 zł ja zaplacilem 60 zł 
- crakersiak
- Czytacz
• Strona 1 z 1