Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Budowa kolektora
Witam mam takie pytanie mam blachę z nierdzewki o grubości 10mm możliwośc cięcia wodą i spawarkę tiga i chcę sobie zbudować kolektor do mojego ABU czy jest to możliwe czy muszę o czymś wiedzieć coś co sie przyda z góry dzięki za podpowiedzi
-

Poluś - Czytacz
Tylko i wyłącznie ładny wygląd i miły pomrók bo idzie do mnie zestaw tatechnix z nierdzewki z początku nie chciałem tego robić ale jakoś długo siedziałem i przemyślałem nad tym mam blache narzędzia więc co mi szkodzi wiem lepiej było by wrzucić Vrsex lub dobrego Abf-a ale niestać mnie na taki rarytasik a nie mam zamiaru kupić czegoś za 300pln a potem wiecznie przy nim dłubać
-

Poluś - Czytacz
Nie wiem czy to gra warta świeczki . Jest taka możliwość . Zdemontuj stary zwymiaruj lub zrób szablon, nie wiem jak programujesz wycinarkę ale podejrzewam , że nakładki cad-owskiej to tam od razu masz rysynek wytnij wygnij pospawaj . Fakt jest że zabawy będzie , a i jeszcze podejrzewam żeby to zrobić to bez przymiarek się nie obejdzie na silniku to jedno , drugie jak pospawasz i tak będziesz musiał wyrównać powierzchnię kołnierzy by równo "leżały". To tak po krótce

-

pietrasiak2 - Members
skoro nie mają to być jakieś wymyślne barany to zrób tak, żeby się zmieściło pod maską
staraj się utrzymać równą długość poszczególnych rur aż do zejścia w 1
staraj się utrzymać równą długość poszczególnych rur aż do zejścia w 1
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Jutro chcę zacząć od ścięcia flanszy ze starego kolektora mam nadzieję żę będzie umiał odrysować i wyciać umówiony jestem na przyszły tydzień do zawiezienia nie wiem ile mu to zajmie przypuszczam że będzie to wycinał jak bedzie miał jakieś większe zamówienie
-

Poluś - Czytacz
lepsza rura i latwiej do wykonania 

golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1