Witam, niestety przy przebiegu blisko 280kk zapchało mi katalizator. Mam silnik ABU i teraz pytanie, bo sonda jest w kacie, czy jeśli wytnę kat i wstawie rure, a w rure wspawam nakrętkę na sonde to nie będzie żadnych problemów ?
i jest realna szansa opchnąć ten kat na skupie? ile orientacyjnie zapłacą ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: ABU walnięty katalizator
Mateoooo napisał(a):Witam, niestety przy przebiegu blisko 280kk zapchało mi katalizator. Mam silnik ABU i teraz pytanie, bo sonda jest w kacie, czy jeśli wytnę kat i wstawie rure, a w rure wspawam nakrętkę na sonde to nie będzie żadnych problemów ?
i jest realna szansa opchnąć ten kat na skupie? ile orientacyjnie zapłacą ?
Nie, nie będzie żadnych problemów.
A ceny, różne. Popytaj w skupach.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Ja 1 września musiałem wywalić kata i wstawić strumienicę bo rdza już go zjadła. Dzwięk jest o wiele gorszy "metaliczny" a jak Ty chcesz wstawić rurkę to już zupełnie będziesz mieć głośno... a co do kata to sprzedałem swój za 150zł na skupie.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Rura albo strumienica, wspawana nakrętka i po problemie
Dźwięk jest metaliczny jak zostawisz samą puchę po kacie gdy wydłubujesz tylko środek
Dźwięk jest metaliczny jak zostawisz samą puchę po kacie gdy wydłubujesz tylko środek
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
golf 1.4 napisał(a):Ja 1 września musiałem wywalić kata i wstawić strumienicę bo rdza już go zjadła. Dzwięk jest o wiele gorszy "metaliczny" a jak Ty chcesz wstawić rurkę to już zupełnie będziesz mieć głośno... a co do kata to sprzedałem swój za 150zł na skupie.
NIe, nie będzie miał Bóg wie jak głośniej. Może trochę... ale nieznacznie.
Na zimnym będzie sobie prykał... Po rozgrzaniu, odgłos stanie się nieco basowy. I tyle w temacie.
-

Paweu - Members
Basowy?
raczej metaliczny...
raczej metaliczny...-

golf 1.4 - Gaduła
No chyba nie , jak wszystko będzie dobrze zestrojone to dzwięk będzie według mnie lepszy
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
Będzie bardziej basowy 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
Mój na zimnym pierdzi jakby miał dziurkę w układzie wydechowym, pojechałem do tłumikarza to powiedział że układ jest szczelny a ten dzwięk to przez zaworowania przez sonde... na ciepłym nie ma basowego dzwięku tylko jest metaliczny. Zostaje mi kupić filc i wyciszyć podłogę żeby nie było tego słychać...
-

golf 1.4 - Gaduła
Bardziej basowy...
Ja przed usunięciem kata, wymieniałem oba tłumiki na nowe. Może masz wypalony tłumik.. czy coś.
Ja przed usunięciem kata, wymieniałem oba tłumiki na nowe. Może masz wypalony tłumik.. czy coś.
-

Paweu - Members
Dobra wkurzyliście mnie Panowie
jutro nagram dzwięk na zimnym silniku i na ciepłym jak to pryka... przepalony? niee, układ ma 3 miesiące i wiem że nie ma dziury bo przed wspawaniem strumienicy była cisza. Może kwestia jakości strumienicy? może ja mam z jakiejś badziewnej cienkiej blaszki...
Aaa i dodam że teraz strzela z wydechu jak odpuszczam pedał gazu, tylko to mi się podoba

jutro nagram dzwięk na zimnym silniku i na ciepłym jak to pryka... przepalony? niee, układ ma 3 miesiące i wiem że nie ma dziury bo przed wspawaniem strumienicy była cisza. Może kwestia jakości strumienicy? może ja mam z jakiejś badziewnej cienkiej blaszki...Aaa i dodam że teraz strzela z wydechu jak odpuszczam pedał gazu, tylko to mi się podoba

-

golf 1.4 - Gaduła
Ja pisałem o 'basowym' po wspawaniu kawałka rury a nie na strumienicy. Może stąd ta różnica.
-

Paweu - Members
• Strona 1 z 1