Witam . Powoli zaczyna mi się rozlatywać tłumik środkowy , lekko pierdzi i widać niewielką dziurę. Nie chcę jednak naprawiać już tego tłumika , wolałbym wstawić może jakąś strumienice lub tłumik przelotowy , co o tym sądzicie ? Liczę na efekt dźwiękowy , ale bez przesady że by mi dowodu nie zabrali. Słyszałem że po wstawieniu tłumika przelotowego może przybyć trochę mocy. Jak do tej pory miałem wymieniony tłumik końcowy z 1.9d i dodatkowo końcówkę dwururka własnej roboty z nierdzewki i całkiem fajny dźwięk wyszedł.
Mozesz spróbowac tłumik przelotowy , dzwięku raczej dobrego z tego nie wyciągniesz bo to 1,4 ale może być ale nie musi trochę głośniej , żeby zabrali Ci dowód to musiałbyś jeszcze dużo rzeczy zmienić żeby ryczał jak motor , cenowo tłumiki ori i przelotowe sa takie same
Chyba wstawię przelot , chodzi mi właśnie o lekkie polepszenie dźwięku , ale nie hałas. Nie wiem jak ma się katalizator od środka , bo z zewnątrz to też już kiepsko wygląda, ale to przy okazji wymiany środkowego tłumika sprawdzę też kata .
Po takim wieku on będzie pusty także puki nie ma dziury możesz go zostawić , chyba ze blokuje spaliny , przelot mozesz zrobić , na pewno coś to polepszy , ale pamietaj żeby zmienić końcowy bo bez tego raczej nie osiągniesz wymaganego dzwieku