Witam.
Jakiś czas temu założyłem szerokie oponki ( w porównaniu z tym co było) było 175 na przodzie a teraz 195) i po jakimś czasie pompa zaczęła strasznie głośno chodzić. Patrze do zbiorniczka a płynu ledwo ledwo na dnie. Dolałem na maksa jakiś tydzień temu i pompa się uciszyła ale teraz już znowu by trza było dolać. Kiedyś regularnie kontrolowałem stan płynu i utrzymywał się na tym samym poziomie... Czy ktoś ma jakieś pomysły gdzie mogł by uciekać płyn. Kłopoty zaczęły się właśnie po założeniu szerszych laczków
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Znikający płyn do pompy wspomagania
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
dzięki za podpowiedź... jutro to sprawdzę... jednak dziwi mnie to że zaczęło się tak dziać akurat po wymianie na szersze opony... najpierw pomyślałem że może pompa sobie nie poradzi ale przecież w niektórych golfach seryjnie montowane było ogumienie szerokości 195 a niektórzy jeżdżą nawet na 215... może w GTI była inna pompa... może ktoś wie
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
Siema Popatrz pod auto po jakimś tam postoju jezeli niema plamy oleju(płynu) to mógł puscic któryś uszczelniacz w kolumnie kierowniczej i olej gromadzi sie pod tymi gumowymi osłonami którymi wychodzą drąrzki kierownicze z kolumny. Pozdro
pozdro spiaku!
-

spiaku - Czytacz
moim zdaniem jest tak, pompy wspomagania budową , czy to benzyna czy diesel, są takie same, ale różnią się ciśnieniem, to znaczy na wąskie opony zakładane były pompy pracujące na 70-90 bar, natomiast na szersze opony pompa o mocy 100 bar i dlatego tak ludziom siadają pompy po wstawieniu szerszych opon, a jeśli chodzi o twój problem to sprawdziłbym właśnie pompę czy widać na niej krople oleju z wycieku...pozdro
-

tyberianki - Czytacz
oczywiście post dotyczył mojego poprzedniego gofera 1,8 ABS a tam były dopuszczone 195*50R15 - tak przynajmniej pisze przy wlewie paliwa więc myślę że pompa powinna pracować dobrze przy takiej szerokości opon
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members
• Strona 1 z 1