Witam, mam chyba problem z maglownica tzn. czuje na kierownicy, że przy skręci w prawo/lewo przeskakuje mi albo czuje opór i nagle puszcza, do tego ostatnio padła mi pompa wspomagania, druga niby cicho chodzi. No więc moje pytanie jak zmienić maglownice mniej więcej co i jak jakie koszta i ile z tym roboty.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-11-12, 09:15 ]
Dodam jeszcze, ze dziwnym objawem jest też dziwne zachowanie kierownicy po wjechaniu w nierówności mało nie wyrwie jej z rąk a jedna przy wspomaganiu tak nie powinno być. Co to może być ?
Zawieszenie jest dobre.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymiana maglownicy? hmm... troche roboty jest. powiem tak w skrótach... trzeba ściągnąć kołyskę, zrzucić koła żeby odkręcić drążki, odpiąć węże idące z płynem do wspomagania, ew. kostki elektryczne i wtedy odkręcasz śruby mocujące maglownice. Cena? u mnie za używkę samej maglownicy wołają ok 130-150zł
. Nie zapomnij sprawdzić numerów bo nie będą Ci węże pasowały do maglownicy
.
. Nie zapomnij sprawdzić numerów bo nie będą Ci węże pasowały do maglownicy
.- Yusaka
- Czytacz
Yusaka napisał(a):wymiana maglownicy? hmm... troche roboty jest. powiem tak w skrótach... trzeba ściągnąć kołyskę, zrzucić koła żeby odkręcić drążki, odpiąć węże idące z płynem do wspomagania, ew. kostki elektryczne i wtedy odkręcasz śruby mocujące maglownice. Cena? u mnie za używkę samej maglownicy wołają ok 130-150zł. Nie zapomnij sprawdzić numerów bo nie będą Ci węże pasowały do maglownicy
.
Dodać należy że rozpiąć należy na krzyżakach kolumnę kierowniczą , i z góry lub z dołu zabezpieczyć silnik z góry jakąś wciągarką lub z dołu lewarkiem hydraulicznym a belki (kołyski) można nie demontować wystarczy opuścić na lewarku sam tak robiłem. Roboty na ok 2 godz. Do sprawdzenie są też drążki kierownicze czy na kulach nie mają luzów jak tak -wymiana ,oraz stan mieszków.
Po uruchomieniu i sprawdzeniu braków luzów niezbędna jest regulacja zbieżności

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1