Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyrzuca mi olej
Witam wyrzuca mi olej pod ciśnieniem przez otwor odpowietrzający w korku wlewu oleju a podczas ruchu kierownicy w lewo lub w prawo pompa buczy Co może być przyczyną? pomocy 

- stoner
- Berbeć
Re: wyrzuca mi olej
stoner napisał(a):Witam wyrzuca mi olej pod ciśnieniem przez otwor odpowietrzający w korku wlewu oleju a podczas ruchu kierownicy w lewo lub w prawo pompa buczy Co może być przyczyną? pomocy
Najpierw odpowietrz układ... jak sie nie poprawi a płyn zacznie bomblować(pienić się) to oznaki ze pompa mowi the end
-

K@mil - POMOCNIK

Co do pierwszego zobacz czy odma nie jest zapchana,a do drugiego to zobacz czy pasek masz naciągnięty bo jak jest naciągnięty to pompa może padać.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
-

GTI07 - Badacz tematu
Tak
Odpowiedź już pewnie znasz bo temat dawno temu założony... Ale może pomogę innym
Miałem ten sam problem wystraszyłem się myśląc ze to pompa... Okazało się że to dziurawy wężyk wychodzący z pompy. Pompa działając zasysała "lewe" powietrze co powodowało wywalanie płynu wspomagania przez korek. Poradziłem sobie tak że tymczasowo założyłem zwykły wężyk paliwowy i zacisnąłem metalowymi opaskami. Normalnie trzeba wymienic cały układ koszt około 100 zł wszystko jest skute i porządnie zrobione ale na prowizorce narazie jeżdżę i jest ok kontroluję tylko czy wężyk nie pęka. POZDRO 
Miałem ten sam problem wystraszyłem się myśląc ze to pompa... Okazało się że to dziurawy wężyk wychodzący z pompy. Pompa działając zasysała "lewe" powietrze co powodowało wywalanie płynu wspomagania przez korek. Poradziłem sobie tak że tymczasowo założyłem zwykły wężyk paliwowy i zacisnąłem metalowymi opaskami. Normalnie trzeba wymienic cały układ koszt około 100 zł wszystko jest skute i porządnie zrobione ale na prowizorce narazie jeżdżę i jest ok kontroluję tylko czy wężyk nie pęka. POZDRO 
-

pawloxd - Czytacz
• Strona 1 z 1