Witam
Czy przed wymianą pompy należy przepłukać układ wspomagania.Jeżeli tak to jaki płynem?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana pompy wspomagania
tk1100
- tk1100
- Czytacz
-

marcinkoz2910 - Members
a co to za pompę masz nową (podróbę) czy regenerowaną czy może używka oryginał
A co padło w tej Twojej "nowej" zatarła się? rozleciała? rozciekła?
to musiałeś mieć cholernego pecha bo ja już kilka pomp wymieniłem i nigdy nie miałem z tym problemu ostatnio w Audi A6 zmieniałem
P.S. Na 4um piszemy małymi literami a nie drukowanymi
A co padło w tej Twojej "nowej" zatarła się? rozleciała? rozciekła?
to musiałeś mieć cholernego pecha bo ja już kilka pomp wymieniłem i nigdy nie miałem z tym problemu ostatnio w Audi A6 zmieniałem
P.S. Na 4um piszemy małymi literami a nie drukowanymi

-

marcinkoz2910 - Members
WITAM
ZMIENIŁEM POMPĘ WYSTARTOWAŁA EKSTRA WSPOMAGANIE MARZENIE PO NIE DŁUGIM CZASIE ZACZEŁA HAMOWAĆPASEK I STRACIŁA SIŁE WSPOMAGANIA.a NA KONIEC JUZ WOGÓLE NIE DZIAŁAŁO WSPOMAGANI I STRASZNIE TRZESZCZAŁA NA MAKSYMALNYM SKRĘCIE W PRAWO I W LEWO.MAM NASTEPNĄ ALE BOJĘ SIE WYMIENIĆ?
ZMIENIŁEM POMPĘ WYSTARTOWAŁA EKSTRA WSPOMAGANIE MARZENIE PO NIE DŁUGIM CZASIE ZACZEŁA HAMOWAĆPASEK I STRACIŁA SIŁE WSPOMAGANIA.a NA KONIEC JUZ WOGÓLE NIE DZIAŁAŁO WSPOMAGANI I STRASZNIE TRZESZCZAŁA NA MAKSYMALNYM SKRĘCIE W PRAWO I W LEWO.MAM NASTEPNĄ ALE BOJĘ SIE WYMIENIĆ?
tk1100
- tk1100
- Czytacz
Jakiegoś pecha miałeś, nie wydaje mi się to konieczne ale dla bezpieczeństwa jest procedura odpowietrzania. Po zmontowaniu zalaniu płynem na jak najkrótszy moment zapal silnik i zgaś, chwilę poczekaj, odpal, kręć kierownicą w lewo i prawo od końca do końca kilka razy i ma być ok
- pablomed
- Members
Witam
Procedura odpowietrzenia została przeprowadzona zgodnie z zaleceniem kolegi.
Jednak przepłuczę układ i zobaczę czy jest okey.
pozdrawiam wszystkich którzy starali sie pomóc o efekta swojej pracy poinformuję.
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-23, 23:41 ]
I udało działa.
Przepłukałem układ wspomagania i działa bez zarzutu a swoja droga to nieały syf był w układzie.
pozdro
Procedura odpowietrzenia została przeprowadzona zgodnie z zaleceniem kolegi.
Jednak przepłuczę układ i zobaczę czy jest okey.
pozdrawiam wszystkich którzy starali sie pomóc o efekta swojej pracy poinformuję.
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-23, 23:41 ]
I udało działa.
Przepłukałem układ wspomagania i działa bez zarzutu a swoja droga to nieały syf był w układzie.
pozdro
tk1100
- tk1100
- Czytacz
• Strona 1 z 1