Witam mam bardzo duże luzy na maglownicy i jak jadę straszne stukanie jest i kierownica wibruje chcę wymienić ja sam jakieś pojecie o tym jest ale nigdzie nie mogę znaleźć wymiany bez wspomagania proszę o pomoc mam już 2 dobra był bym wdzięczny z górny dzięki
Jest to moj pierwszy post proszę o wyrozumiałość
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kuciek555, nie za bardzo jest tu o czym pisać, szczególną uwagę trzeba zwrócić na właciwe ustawienie maglownicy czyli żeby drążki byłu odpowiednio symetrycznie wkręcone do listwy bo inaczej potem po ustawieniu zbieżnosci będzie w jedną stronę skręcał bardziej jak w drygą, koło może ocierać o nadkole. Szczegóły z podaniem wymiaru ile wkręcić są podane w milimetrach w każdej serwisówce do mk2 lub 3. No i drażki sa inne do maglownict\y bez wspomagania jeśli będzies kupował osobno.
- pablomed
- Members
Ja może się podepne, bo też mi trzeba wymienić magiel.
Pytanie czy warto się pakować w używki czy lepiej oddać do regeneracji?
Pytanie czy warto się pakować w używki czy lepiej oddać do regeneracji?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kuciek555 napisał(a):Witam mam bardzo duże luzy na maglownicy i jak jadę straszne stukanie jest i kierownica wibruje chcę wymienić ja sam jakieś pojecie o tym jest ale nigdzie nie mogę znaleźć wymiany bez wspomagania proszę o pomoc mam już 2 dobra był bym wdzięczny z górny dzięki
Pewny jesteś że to maglownica , a nie drążki ? Tzn kulki w drążku

-

pietrasiak2 - Members
Czym odróżnić maglownice TRW od ZF? (jeśli jest na aucie) i pytanie, czy dobrze myślę, że to maglownica, nawet delikatny skręt w lewo powoduje u mnie szum, charakterystyczne "klepanie" i wibracje które nasilają się tym bardziej im bardziej kręcę w lewo, przy skręcie w prawo problem nie występuje.. chciałbym to zdiagnozowac na 100% zanim wymienię niepotrzebnie maglownice
-

deusiwo - Members
napewno to maglownica?
maglownica pada czesto dopiero po wypadku lub pada uszczelnienie od wspomagania
jesli są luzy to jest do skasowania
trzesie kierownicą
koła proste?
tarcze proste?
koncówki drążka sprawne?
zbierzność ok?
wymiana no niestety trzeba sie nagimnastykować bo ciasno jest
maglownica pada czesto dopiero po wypadku lub pada uszczelnienie od wspomagania
jesli są luzy to jest do skasowania
trzesie kierownicą
koła proste?
tarcze proste?
koncówki drążka sprawne?
zbierzność ok?
wymiana no niestety trzeba sie nagimnastykować bo ciasno jest
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
deusiwo napisał(a):skręt w lewo powoduje u mnie szum, charakterystyczne "klepanie" i wibracje które nasilają się tym bardziej im bardziej kręcę w lewo, przy skręcie w prawo problem nie występuje.. chciałbym to zdiagnozowac na 100% zanim wymienię niepotrzebnie maglownice
Sprawdź przeguby i osłony przegubów. J/w pisałem to nie wydaję mi się na magiel

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):deusiwo napisał(a):skręt w lewo powoduje u mnie szum, charakterystyczne "klepanie" i wibracje które nasilają się tym bardziej im bardziej kręcę w lewo, przy skręcie w prawo problem nie występuje.. chciałbym to zdiagnozowac na 100% zanim wymienię niepotrzebnie maglownice
Sprawdź przeguby i osłony przegubów. J/w pisałem to nie wydaję mi się na magiel
Okazało się, że to łożysko, ale dzięki za pomoc
Natomiast inny problem mam od dosyć dawna zresztą, podczas skręcania (ale tylko na postoju lub jak się toczę powoli) coś wydaje z siebie takie wycie, i tu już podejrzewam właśnie maglownice albo pompę wspomagania.. jakieś sugestie? Masakra z tymi autami 
-

deusiwo - Members
-

deusiwo - Members