Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyciek z pompy wspomagania i ze zbiorniczka płynu
Witam wczoraj podczas jazdy zauwazylem ze coc mi zgrzyta przy skrewcaniu i po otorzeniu maski zauwazylem ze płyn wycieka ze zbiorniczka a od spodu ze z pompy tez kapie płyn. Moje pytanie czy to juz jest pompa do wymiany ? i jaki moze byc koszt wymiany pompy (robocizna ) POzdrawiam forumowiczów 

- Golfina12
- Berbeć
Golfina12, sprawdź poziom płynu wspomagania w zbiorniczku, jeśli wyciekł to pompa bardzo szybko bedzie do wyrzucenia, więc szybko dolej. Cieknącą pompę opłaca sie regenerować pod warunkiem że daje dobre ciśnienie czyli ze wpspomaganie dobrze działa - poprzez wymiane łożyska i simeringu - opisy na każdym forum, koszt w zakładzie specjalistycznym jakieś 100-150 za regenerację plus demontaż i montaż
- pablomed
- Members
W tej kwestii nic nie zastąpi Twoich oczu: trzeba sprawdzić czy ma takie samo odsadzenie koła pasowego oraz czy ma taki sam kształt wejść na węże z płynem (dwie odmiany sa ) - reszta nieistotna jeśli od VW z tych lat będzie
- pablomed
- Members
Witam, od niecałego roku jestem właścicielką golfa 1.8 GT. Otóż po wymianie paska na pompie wspomagania, po kilku dniach i około 250 km ze zbiorniczka płynu wspomagania wyleciał (dosłownie wybuchł) płyn, ochlapał cały silnik. Moje pytanie jest następujące: Czy to pompa, czy maglownica? Wspomaganie kierownicy mimo tej usterki jest, podczas kręcenia słychac tylko że brakuje w tym układzie płynu, jest sucho. POMOCY!
Jula w golfie
- Julka18GT
- Berbeć
Wtam prosze o pilną pomoc
Szczeliła mi pompa wspomagania, zbiorniczek z płynem jest cały zalany a w środku połowa ilości jaka została.
Chciałem kupić używaną, nową, albo zregenerować ale pierwsze co to musze podać kod silnika.
Wiem tylko tyle ze to MK3 '97 101km 1.6, klimatyzacja, wspomaganie. Samochód stoi u mechanika a ja jestem w pracy i szukam.
Proszę o pomoc - PILNE
OK - już mam znajdował sie na naklejce w bagażniku, na naklejce na rozrządzie i w książce serwisowej na 1 stronie
Szczeliła mi pompa wspomagania, zbiorniczek z płynem jest cały zalany a w środku połowa ilości jaka została.
Chciałem kupić używaną, nową, albo zregenerować ale pierwsze co to musze podać kod silnika.
Wiem tylko tyle ze to MK3 '97 101km 1.6, klimatyzacja, wspomaganie. Samochód stoi u mechanika a ja jestem w pracy i szukam.
Proszę o pomoc - PILNE
OK - już mam znajdował sie na naklejce w bagażniku, na naklejce na rozrządzie i w książce serwisowej na 1 stronie

- snowfox
- Czytacz
• Strona 1 z 1