Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wspomaganie
Witam. Mam problem, mianowice piszczy mi pompa wspomagania (głośno chodzi), dodatkowo przy skręcaniu jadąc powoli słychac jakby gruchotanie. Pasek jest naciągniety. Sprawdzałem olej, barwa bardzo cienmozielona, prawie czarna..(gdzieś na forum wyczytałem, że ma byc kolor jasnozielony). I tu sie nasuwa pytanie czy wymiana oleju pomogłaby czy tez pompa juz jest na wymarciu. Aha i mam prośbę...podajcie mi rodzaj i nazwę oleju jaki najlepiej zastosować...
- wazki21
- Czytacz
wazki21 napisał(a):słychac jakby gruchotanie
uuu coś czuje że łożysko ci poszło na pompie i temu też piszczy. zdejmij pasek i sprawdz czy są luzy na kole pompy. i zobacz czy wogóle da się nią zakręcić. będziesz musiał kupić drugą bo takich pomp się nie regeneruje.
nowa ok 400-500zł. używana 100-150zł.
miałem ten sam oproblem piski i gruchotanie...

-

arek ryba - Members
ja mam pytanie do tych którzy zmieniali płyn od wspomagania, czy pomaga to tak jak słyszałem, a mianowicie czuc doś wyraźnie że lżej kreci sie kierownica? U mnie za cieżko sie niekreci co prawda ale wydaje mi sie że jeszcze lżej powinno sie krecić...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

arek ryba - Members
mechanik powiedział że wymiana tego oleju nic nie da.w golfach III tak już jest że jak chodzi dobrze to chodzi a później pompa siada i do wymiany
u mnie też to jest i jest rozwalone łoiżysko na amortyzatorze więc posłuchaj dobrze w którym to miejscu
hipol ATF
wazki21 napisał(a):słychac jakby gruchotanie
u mnie też to jest i jest rozwalone łoiżysko na amortyzatorze więc posłuchaj dobrze w którym to miejscu
wazki21 napisał(a):podajcie mi rodzaj i nazwę oleju jaki najlepiej zastosować
hipol ATF
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
witam.mam maly problem z pompą od wspomagania, wymienialem łozysko i okazalo sie ze po wymianie łozyska pompa zaczela strasznie "wyć"na wyzszych obrotach a przy skrecie to juz wogole.przed wymiana oprocz łozyska nic jej nie dolegalo.Moze zle cos poskrecalem?Czy łopatki w pompie sa ukladane w jakis konkretny sposob?
- winko79
- Berbeć
• Strona 1 z 1