Witam mam pytanie..
Byly rozne wersje wspomagania w golfach ?
Chodzi o moc wspomagania.. mialem juz pod ręką chyba z 4 golfy i nigdzie nie chodzi wspomaganie tak jak u mnie... kierownica nie stawia praktycznie zadnego oporu .. Przyznam fajna sprawa ale wytlumaczy mi ktoś czemu tak jest?. Mozliwe ze ktos zamontowal jakaś wiekszą pompe czy cos? ; d
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak nazwa mówi WSPOMAGANIE ma ono zmniejszyć wysiłek w szczególności manewrów podczas parkowania . Masz rację zależy ono od wydajności i sprawności pompy , oraz szczelności układu i sprawności maglownicy ale dochodzi jeszcze jedna rzecz mianowicie prawidłowa geometria w szczególności przedniego zawieszenia a najważniejszą rzeczą jest tzw zbieżność kół przednich . Wszystkie te punkty moim skromnym zdaniem mają
wpływ na działanie wspomagania.
wpływ na działanie wspomagania.

-

pietrasiak2 - Members
ale czemu akurat u mnie chodzi b.lekko a w każdym innym gofrze juz nie?
[ no nie wiem czy każdym ale sprawdzałem na 4-5 xd ] ludzie jak im to pokazuje w 1 chwile mówią ze mam taki duzy luz, ale gdy wychyla głowę za okno i zauważa ze luzu zero. Gasza sie. xd a ja jestem porostu ciekaw.. może od jakiegoś większego auta pompa pasuje do golfa?
takiego juz kupiłem i chciałem to jakoś rozgryźć 
[ no nie wiem czy każdym ale sprawdzałem na 4-5 xd ] ludzie jak im to pokazuje w 1 chwile mówią ze mam taki duzy luz, ale gdy wychyla głowę za okno i zauważa ze luzu zero. Gasza sie. xd a ja jestem porostu ciekaw.. może od jakiegoś większego auta pompa pasuje do golfa?
takiego juz kupiłem i chciałem to jakoś rozgryźć 
- MTi
- Badacz tematu
pietrasiak2 napisał(a):. Masz rację zależy ono od wydajności i sprawności pompy
Być może że pompa ma większą wydajność , ale sprawdź jeszcze maglownicę?
Może jest inne przełożenie . Kolega ma diesla i u niego też trochę lżej chodzi
to mój 3 golf III i z żoną jak rozmawiałem po przeczytaniu Twojego postu
też mówi , że w tym najlżej śmiga wspomaganie . Może w Dieslach są wydajniejsze wspomagania lub maglownice nie zagłębiałem się .Może ktoś podłączy się do dyskusji też jestem ciekaw .
Pozdrawiam
-

pietrasiak2 - Members
widzisz w moim chodzi ciężej a mam 1,6 benzynke a kolega ma diselka tego 1,9 i kierownica chodzi bardzo delikatnie o wiele lepiej niz u mnie. Właśnie tak jak ty piszesz:)
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1