Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wspomaganie raz działa raz nie
gdy odpalę samochód to wspomaganie nie działa po jakimś czasie się załącza a potem znów niema płyn wymieniłem na nowy ale to nie pomogło
- przemas432
- Berbeć
Odpowietrzyłeś pompę po wymianie płynu? ? kręcisz kierownica na maxa w prawo i w lewo parę razy powtarzając czynność.
moj bolid moj-golf/biale-mk3-variant-t32786.html
-

bialy 97 - Gaduła
bialy 97 napisał(a):Odpowietrzyłeś pompę po wymianie płynu? ? kręcisz kierownica na maxa w prawo i w lewo parę razy powtarzając czynność.
Dodam tylko na skrajnych położeniach przytrzymaj chwilę kierownicę . Sprawdź czy w zbiorniczku nie ma w płynie pęcherzyków powietrza .Do puki tego nie wyeliminujesz to może się zapowietrzać Sprawdź też przewody czy nie "pocą" się gdzieś bo może tam łapie powietrze

-

pietrasiak2 - Members
a może to być od zatartych łożysk w górnym mocowaniu amortyzatora bo gdy skręcam to słychać jakby guma o coś obcierała
- przemas432
- Berbeć
Re: wspomaganie raz działa raz nie
przemas432 napisał(a):gdy odpalę samochód to wspomaganie nie działa po jakimś czasie się załącza a potem znów niema płyn wymieniłem na nowy ale to nie pomogło
Pytanie jak ta kierownica chodzi raz ciężko , raz lekko ? Bo łożyska amortyzatora to osoba droga,
częstym efektem jest skrzypienie lub takie ptykanie przy skręcie.
-

pietrasiak2 - Members
jak uruchomię samochód to wspomagania niema, pompa nie hałasuje wycieków niema bo płynu nie ubywa załącza się niespodziewanie ten samochód ma dużo usterek dlatego chcę je po kolei eliminować
- przemas432
- Berbeć
• Strona 1 z 1