Według Pana diagnosty muszę wymienić w moim Golfie sworzeń zwrotnicy i wahacz przedni lewy. Jako że jestem zielony i posiłkuję się zawsze internetem i wiedzą innych wymienić mam to co na tych 2 zdjęciach?
http://p.alejka.pl/i2/p_new/24/08/vw-go ... r6_0_b.jpg
http://motoplatforma.com/galerie/w/waha ... l_1311.jpg
Pytam bo nie znajduję czegoś takiego jak sworzeń zwrotnicy
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tak dokładnie. Wszystko zależy jaki przedział cenowy. według cen w Inetr Carsie:
wahacz przedni:
- LEMFÖRDER cena ok. 207 zł
- RUVILLE cena ok. 185 zł
- FEBI BILSTEIN ok. 145 zł
- TRW ok. 198 zł
sworzeń wahacza:
- FEBI BILSTEIN ok 38 zł
- RUVILLE ok .34 zł
- TRW ok. 54 zł
[ Dodano: 2012-12-02, 13:48 ]
Wszystko jest również zależny czy wahacz nowy czy używany. Bo sworzeń wahacza to raczej nowy?
wahacz przedni:
- LEMFÖRDER cena ok. 207 zł
- RUVILLE cena ok. 185 zł
- FEBI BILSTEIN ok. 145 zł
- TRW ok. 198 zł
sworzeń wahacza:
- FEBI BILSTEIN ok 38 zł
- RUVILLE ok .34 zł
- TRW ok. 54 zł
[ Dodano: 2012-12-02, 13:48 ]
Wszystko jest również zależny czy wahacz nowy czy używany. Bo sworzeń wahacza to raczej nowy?
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jaki jest sens wymiany całego wahacza? Bez sensu.. sam sworzeń wymieniasz i jeździsz dalej nie wpędza się w niepotrzebne koszta. Dobry sworzeń do 50 zł kupisz.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Właśnie tak się przyglądam i wahacz to tylko kawał metalu co z nim mogę mieć nie tak że diagnosta napisał mi go do wymiany?
Z tego co pamiętam to pokazywał mi tylko sworzeń wahacza i luz na nim a na kartkę wpisał jeszcze sam wahacz.
Z tego co pamiętam to pokazywał mi tylko sworzeń wahacza i luz na nim a na kartkę wpisał jeszcze sam wahacz.
- Frank_24
- Czytacz
wahacz zmieniasz tylko jeśli twój przerdzewiał, albo jest pokrzywiony, on się nie zużywa
poza tym kupowanie nowego za 150-200 zł to bzdura, lepiej kupić ori używany za 20 zł
a sworzeń to oczywiście nowy, najlepiej lemfordera
poza tym kupowanie nowego za 150-200 zł to bzdura, lepiej kupić ori używany za 20 zł
a sworzeń to oczywiście nowy, najlepiej lemfordera
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
Zakupiłem dzisiaj sworzeń wahacza oraz tylną tuleję wahacza z tą małą tulejką metalową co wchodzi w środek.
Mam problem bo nie mogę na tuleji tylnej znaleźć oznaczenia, strzałki jak ma być wsadzona względem wahacza, tuleja jest firmy Febi. Są na niej jakieś liczby, napis Febi Germany ale strzałki nie ma.
Mam problem bo nie mogę na tuleji tylnej znaleźć oznaczenia, strzałki jak ma być wsadzona względem wahacza, tuleja jest firmy Febi. Są na niej jakieś liczby, napis Febi Germany ale strzałki nie ma.
- Frank_24
- Czytacz
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
Przy tej kropce(pozostałość po odlewaniu gumy) którą podałeś znalazłem u siebie strzałkę która jest praktycznie nie widoczna, musiałem pod lampką dobrze się przyjrzeć. Na przeciwko też jest kropka u mnie po odlewaniu gumy i obok niej strzałka, więc nadal nie wiem jak ustawić tuleję w wahaczu bo mam dwie strzałki a tuleja ma w sobie jeszcze jedno zgrubienie z gumy (zielone na zdjęciu) przez które tuleja nie jest symetryczna. Mogę wzorować się starą tuleją i zobaczyć jak ona jest wsadzona czy też stara może wyglądać inaczej niż ta nowa?

- Frank_24
- Czytacz
• Strona 1 z 1