Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stuki w kierownicy
Witam mam problem, co moze być jak przy skrecaniu w jezdzie i na postoju stkua cos w ukladzie kierowniczym raz w jedna strone i raz w druga??
- DjWolga
- Berbeć
Możliwe że masz wyrobiony krzyżak.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
-

GTI07 - Badacz tematu
Przyłączę się do tematu i taż mam podobne ojawy podczas jazdy jak i w postoju przy lekkich skrętach kierownicą lewo-prawo słychać takie stukanie,dopisze ze drążki kierownicze jak i końcówki są wymienione i dalej to jest.O co tu może chodzić
Może być to wina maglownicy 
Może być to wina maglownicy 
-

kamilkol20 - Czytacz
Witam!
Ja również sie podepne pod temat ponieważ mam u siebie te same objawy co inni. Ja ruszam kierownica lewo prawo to coś stuka i taki sam głos jes podczas jazdy gy wjade w dziure. Drążki sa wymienione i zastanawiam na trzema wariantami:
1. simlocki na wahaczu
2. kolumna kierownicza
3. maglownica.
Ktos może wie
Pozdrawiam
Ja również sie podepne pod temat ponieważ mam u siebie te same objawy co inni. Ja ruszam kierownica lewo prawo to coś stuka i taki sam głos jes podczas jazdy gy wjade w dziure. Drążki sa wymienione i zastanawiam na trzema wariantami:
1. simlocki na wahaczu
2. kolumna kierownicza
3. maglownica.
Ktos może wie
Pozdrawiam
-

makowek89 - Berbeć
Może tez być łożysko amortyzatora wywalone i będzie słychać stuki zwłaszcza przy skręcaniu przy powolnym ruszaniu.
-

vwkarfso - Czytacz
Ja miałem ten sam powód i zdiagnozowałem go sam
podniosłem maskę i po prostu poruszałem drążkiem co wychodzi z maglownicy (od pasażera) i po wymianie maglownicy stuki ucichły
:) miałem pękniętą gumę na drążku.
Mówię to na moim przykładzie i dopowiem,że takie stuki też były na postoju jak ruszałem kierownica.
Pozdrawiam
podniosłem maskę i po prostu poruszałem drążkiem co wychodzi z maglownicy (od pasażera) i po wymianie maglownicy stuki ucichły
:) miałem pękniętą gumę na drążku.
Mówię to na moim przykładzie i dopowiem,że takie stuki też były na postoju jak ruszałem kierownica.
Pozdrawiam

- greg_117
- Gaduła
• Strona 1 z 1