Witam
Mam taki problem jak ruszam kierownicą na wyłączonym silniku to słychać jakiś stuk tak samo jak skręcam w prawo na całym skręcie to też czasami coś tak stuknie z tego koła co to może być?? Poradzicie coś Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Krzych89, wybita gałka kierownicza lub przegub na max skręconych kołach i jeździe do przodu lub tyłu też to słychać? jeśli tak to przegub...
a w najgorszym przypadku luzy na maglownicy ale to byś słyszał z komory silnika a nie z koła odgłosy
a w najgorszym przypadku luzy na maglownicy ale to byś słyszał z komory silnika a nie z koła odgłosy
-

marcinkoz2910 - Members
No przy jeździe do przodu i do tył czasami to puknie przy skręconych kołach ale jak mam wyłączony silnik i koła są ustawione na wprost i ruszam kierownicą to wtedy słychać taki stuk z lewego koła czy to przegub może stukać jak ruszam kierownicą????
-

Krzych89 - Czytacz
na 100% Ci nie powiem ale w czym problem zajechać na stację kontroli pojazdów i tam Ci powiedzą czy z zawieszeniem i układem kier, jest wszystko OK i już masz pewność że to przegubczy to przegub może stukać jak ruszam kierownicą????
-

marcinkoz2910 - Members
a po co na stacje przeguba kazdy wyczuje sam zaplacisz 30zl za sprawdzenie a za to troche dorzucisz i masz przegub. poprostu masz poczatki walnietego przegubu za chwile na moment ustanie stukanie i za jakis tydzien z powrotem bedzie walil ze rumot ze szok poczekaj kilka dni. schyl sie na dol i zobacz jak oslony wygladaja bo pewnie zerwales buta gdzies pekla oslona i dostal sie piasek i po przegubie
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
No ale to już stuka z 4 tysiące i dzieje się to tylko przy maksymalnie skręconych kołach i to nie zawsze słychać takie mocne puknięcie i tyle później można jeździć w kółko i już nic nie stuka i jeszcze dziwne jest to że jak mam wyłączony silnik i ruszam kierownicą na boki to słychać jakiś stuk właśnie z tego samego koła czy to ma jakiś związek czy to dwie części się zużyły
?
?-

Krzych89 - Czytacz
Krzych89,
może być wiele przyczyn tego stuku. ja obstawiam coś w zawieszeniu, nie przegub. sprawdź tuleje wachaczy, sworznie, końcówki drążków i drążki kierownicze. pewnie coś z tego się posypało
przegub by tyrkotał podczas jazdy na skręconych kołach
może być wiele przyczyn tego stuku. ja obstawiam coś w zawieszeniu, nie przegub. sprawdź tuleje wachaczy, sworznie, końcówki drążków i drążki kierownicze. pewnie coś z tego się posypało
przegub by tyrkotał podczas jazdy na skręconych kołach
-

luki34 - Czytacz
• Strona 1 z 1