dodam na wstępie ze mniemam wspomagania a pacjent to golf 3 1.4 abd 93 rok cl
panowie ma problem z piszcząc skrzypiąca prawdopodobnie listwa zębata lub tymi przekładnią kontową co sie znajduje nad nią podczas skrętu w lewo
i mam pytanie czy da sie to nasmarować
w lato to mi piszczało a raczej robiło tak <iiiiiiiii> przy dużych skrętach na postoju a teraz przy najmniejszym skręcie w lewo na postoju lub wolnej manewrowej jeździe
podejrzewam też łożysko amortyzatora które ma lekki luz ale dźwięk dobiega z spośrodka auta
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skrzypienie piszczenie prawdopodobnie listwy zebatej układu
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
a jesteś pewien że to nie któraś z gałek od drążków kierowniczych? U mnie tak piszczało coś to wziąłem strzykawkę z igłą i do każdej gałki trochę oleju wcisnąłem pod tą gumę osłaniającą i od tamtej pory jak ręką odjął a na przeglądzie luzów nie było więc uniknąłem zmiany końcówek 

-

mani51 - Members
własnie miałem ten sam pomysł
a dokładnie nie wiem
a co by było jakby mi wy rdzewiała i pękła ta metalowa czesc z gumą co trzyma sprerzyne u gury amortzatora słychac by było jakies trzaski i przeskakiwania na dziurach
bo ja na duzych wybojach słysze tylko małe pukanie w błotniku jkby to było łozysko
takie cyknieci ciche
a dokładnie nie wiem
a co by było jakby mi wy rdzewiała i pękła ta metalowa czesc z gumą co trzyma sprerzyne u gury amortzatora słychac by było jakies trzaski i przeskakiwania na dziurach
bo ja na duzych wybojach słysze tylko małe pukanie w błotniku jkby to było łozysko
takie cyknieci ciche
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
dziabi3 napisał(a):a co by było jakby mi wy rdzewiała i pękła ta metalowa czesc z gumą co trzyma sprerzyne u gury amortzatora słychac by było jakies trzaski i przeskakiwania na dziurach
szczerze powiem że nie wiem co by było ale chyba by Ci autko się przechyliło deko na tą stronę no i miałbyś chyba problem ze skręcaniem bo sprężyna zamiast obracać się na łożysku to tarła by o...coś
poproś kogoś o pomoc niech kręci kierownicą a Ty się przysłuchuj skąd dobiega dźwięk - inaczej tego nie namierzysz
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1