Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem ze wspomaganiem ;/
cześć koledzy.Pojawil mi sie jakis dziwny problem ze wspomaganiem,czasami nie dziala poprawnie,a więc jak przekręcę kierownicą max w prawo i chce wyprostować to czuje opór tak jak by wogole nie dzialalo a po chwili normalnie działa,i tak od czasu do czasu sie zacina,co może być przyczyną 

-

kamilkol20 - Czytacz
np to może być brak smarowania na krzyżaku tam w nogach gdzieś miałem taki przypadek kiedyś w pewnym samochodzie i pomogło. kolejne pomysły to już coraz droższe sprawy, więc na początek przesmaruj krzyżak(i). 

-

gbcolin - Badacz tematu
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8 aam
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
paxstor napisał(a):kamilkol20, sprawdzałeś pasek może się ślizga
Psek jest nowy i dobrze naciagniety
-

kamilkol20 - Czytacz
Mam identyczny problem ale też niewiem co moze byc przyczyna. U mnie wspomaganie w lewa strone najdłużej niedziała jak auto stoi jak sie przejade i sie troche nagrzeje jest ok.
Dużo rarytasów do MK3 I Vento na bierząco publikowane :
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
https://www.facebook.com/autoczesciuzywanekartuzy
- karp
- Badacz tematu
Stawiałbym na maglownice... Mam ten sam problem. U mnie w lewo dziala dobrze a znowu w prawo jest opor jakby wogole nie dzialalo. I zauwazylem ze podczas deszczu problem znika. Jak wszystko robi sie mokre pod spodem to jest ok. Ja juz sie powoli przymierzam do wymiany. Bo pompa jest druga-dobra, nowy pasek dobrze naciagniety, wymieniony plyn i dalej to samo.
- 180damian180
- Czytacz
• Strona 1 z 1