Witam wszystkich.
Mój problem to wspomaganie kierownicy. Wymieniłem maglownice na używaną bo stara miała przeskoki przy skręcie ale po przejechaniu 300 km wspomagania odmówiło posłuszeństwa. przy wyprzedzaniu miałem 45 tys obr i się zacieło przestało działać po 20 minutach znowu zadziałało.za jakiś tydzień wymieniałem wężyki wtrysków i gazowałem mu też na wysokie obroty i znowu się zacięło ale już na stałe . w końcu rozebrałem pompe wyczyściłem i zadziałało na 15 min. zamówiłem nawą czekam, ale w międzyczasie (dzisiaj) z ciekawości też mu pogazowałem i zadziałało . pytanie mam takie co to może być czy brudny układ czy pompa czy może jeszcze coś oczym nie wiem bo naprawde nie mam pojęcia co to jest.prosze o rady jeśli ktoś miał podobny przypadek z góry dzięki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaras1986, weź jeszcze odkreć od pompy wąż ten wysokociśnieniowy, pod nim jest coś jakby zaworek. Wyczyść toto, jeśli jakiś syf tam siedzi to masz szanse na sukces. Pompa może być ok jeśli są takie momenty że działa dobrze, nie ma pewności ale nic nie tracisz.
- pablomed
- Members
ten zaworek z siatką jak myśle czyściłem go ale nie wiem czy spowrotem nie jest syf. wpadłem na pomysła że może syf jest jak węże dochdzą do serwa przy maglownicy tam też chyba jest zawór który się otwiera przy skręcie mozę to jest to??
- jaras1986
- Berbeć
ja sadze ze nie obejdzie sie bez drugiej pompy. przerabiałem podobny temat w VW Caddy. niestety popa była zmarta. były identyczne efekty jak u ciebie raz działało raz nie. wina była pompy wspomagania...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja mam inny problem ze wspomaganiem bo w lewo lżej kreci mi sie kierownica niz w prawo. Jak jade i puszcze kierownice to sama skreci troche w lewo i sie zatrzyma tlko to wystarczy zeby auto wyjechalo na przeciwny pas. Co to moze byC??
- marcin2105
- Czytacz