Mermit87, przeczytaj to http://www.golf3.pl/topics14/problem-ze ... t10439.htm
bo może u Ciebie problem jest z tym zaworkiem przy pompie
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Witam.
Co moze byc przyczyna ze po odpaleniu silnika wspomaganie dziala tylko w prawa strone i dziala elegancko natomiast w lewo nie dziala zaczyna dzialac dopiero wtedy gdzy silnik sie nagrzeje i wtedy dziala normalnie w obie strony badz gdzy jade na rondzie nie ma wspomagania no i skrecam w lewo gdy wjezdzam na rondo to czuje ze nie ma wspomagana a pozniej podczas jazdy po rondzie tak jakby cos odpuszcza i jest wspomaganie.jaka moze byc tego przyczyna??
Co moze byc przyczyna ze po odpaleniu silnika wspomaganie dziala tylko w prawa strone i dziala elegancko natomiast w lewo nie dziala zaczyna dzialac dopiero wtedy gdzy silnik sie nagrzeje i wtedy dziala normalnie w obie strony badz gdzy jade na rondzie nie ma wspomagania no i skrecam w lewo gdy wjezdzam na rondo to czuje ze nie ma wspomagana a pozniej podczas jazdy po rondzie tak jakby cos odpuszcza i jest wspomaganie.jaka moze byc tego przyczyna??
- tajemniczy_89
- Berbeć
Zawory w maglownicy się blokują może przepłucz układ i wymień płyn jak nie pomoże to pewnie magiel do regeneracji.
żeby wypłukać układ odpina się ze zbiorniczka przewód powrotny, spuszcza się płyn ze zbiorniczka, zaślepia się króciec wlewa się do zbiornika świeży płyn i odpala się silnik dolewa się płynu aż z przez przewód powrotny zacznie lecieć czysty. Gasi się silnik, zakłada przewód na zbiorniczek wlewa płyn do stanu odpala silnik, kręci kierownica od oporu do oporu kilka razy aż się odpowietrzy. Gasi się silnik czeka chwilę i uzupełnia płyn do stanu.
żeby wypłukać układ odpina się ze zbiorniczka przewód powrotny, spuszcza się płyn ze zbiorniczka, zaślepia się króciec wlewa się do zbiornika świeży płyn i odpala się silnik dolewa się płynu aż z przez przewód powrotny zacznie lecieć czysty. Gasi się silnik, zakłada przewód na zbiorniczek wlewa płyn do stanu odpala silnik, kręci kierownica od oporu do oporu kilka razy aż się odpowietrzy. Gasi się silnik czeka chwilę i uzupełnia płyn do stanu.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zaworek przeczyściłem, ale nic nie pomogło, więc zdecydowałem się wymienić przekładnie na na inną, ze szrotu, ale i to nie pomogło, wiec co to może być??
Czy może pompa do wymiany??
Czy może pompa do wymiany??

-

Mermit87 - Badacz tematu
Mermit87, poniosłeś koszty, ale objawy wskazywały od początku na pompę. Można ją próbować renerować ale to jest nieopłacalne, chyba że robi się samemu i nie wiadomo czy będzie efekt. Zwykle wyminia się na nową (podróby miewają wady) albo używaną.
- pablomed
- Members
Około wtorku będę jeszcze u mechanika, tak że jak uda się jakoś to zrobić, od razu napisze co było tu głównym problemem. Na razie muszę czekać na jakiś przypływ $$$ 

-

Mermit87 - Badacz tematu
Wspomaganie mnie denerwuje
Od czasu jak się nam klimat ochłodził to jak mam silnik zimny to przy skręcaniu kółkami strasznie mi piszczy wspomaganie i moje pytanie: czy można z tym coś zrobić?
pozdrawiam
pozdrawiam
-

marcinkoz2910 - Members
wymień pasek może już troche sie wytarł roboty przy tym nie ma dużo a sam pasek też niewiele kosztuje mi też piszczał naciągałem go kombinowałem i nic
ale jest jeszcze jeden sposób może wyda ci sie śmieszny
na odpalonym silniku przyłóż do paska mydło takie najzwyklejsze a najlepiej szare
ale jest jeszcze jeden sposób może wyda ci sie śmieszny
na odpalonym silniku przyłóż do paska mydło takie najzwyklejsze a najlepiej szare-

pawelek03576 - Gaduła